Charmender-győzelem az Angol Kupán

Utolsó módosítás: 2016. november 24.

Ismét Fótos Attila csapatának sikerével ért véget a kispályás foci bajnokság.

 

Az elmúlt évektől eltérően, egészen enyhe, kis túlzással már-már kora tavasz esti időjárással áldott meg minket a természet a 2016-os őszi Angol Kupa utolsó játéknapján. Az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) hagyományos kispályás labdarúgó bajnoksága a végéhez érkezett ebben a naptári esztendőben, mi pedig egészen jó kis meccseket tekinthettünk meg hétfő este.

 

Előzetesen annyit azért mindenképpen megjegyeznénk, a bajnokság újkori időszámítása óta az őszi volt sorozatban a tízedik pontvadászat, így szép számhoz érkeztünk. A lelkesedés és a népszerűség továbbra is töretlen az Angol Kupa iránt, hiszen ebben a félévben is húsz csapat nevezett a versenyre, ami intézményünk közel kétszázötven hallgatóját, dolgozóját mozgatta meg a szemeszter elejétől minden hétfő és kedd este.

A helyszín sem változott, a jól bevált Leányka úti műfüves pályán zajlottak a bajnokság mérkőzései, ahol talán egy-két alkalommal fordult elő csak, hogy esőben kellett pályára lépniük az együtteseknek. A meccseket minden esetben a rendezvény állandó játékvezetője, Gyetvai Péter vezette, akinek a szervezők ezúttal is köszönik az egész őszi töretlen lelkesedést.

 

No, és akkor most a november 21-i helyosztókról, elvégre is mindkét osztályban itt dőltek el a végső sorrendek. Hagyományosan négy találkozót láthattak az érdeklődők, a két divízió bronzcsatáit, illetve döntőit.

Elsőként a másodosztály harmadik helyéért kiírt összecsapását bonyolították le, amelyen elég magabiztosan, négy találattal bizonyult jobbnak a Kivelkoor csapata a Pumpeddel szemben.

Az élvonal bronzmeccse is hasonló különbséget hozott az Old Frog-Alfa alakulata számára, legalábbis a Koi és a Pontyok 6-2-es vereségével nem igazán tudta szorossá tenni a medálért folytatott harcot.

 

Az est első fináléját az Erasmusos, vagyis külföldi hallgatókból verbuválódó gárda vívta a Pétéi SE-vel, amelyet utóbbi fél nyert imponáló különbséggel, öt góllal. Ezt a meccset már személyesen tekintette meg dr. Ollé János, az EKE rektor-helyettese, valamint Juhász Imre, a Sporttudományi Intézet tanárja is, akiknek még volt feladatuk a hétfői nap folyamán.

 

Előbbi vendég egészen pontosan a nagydöntő előtt kapott főszerepet, amikor szintén hagyományos módon elvégezte a finálé kezdőrúgását. A mérkőzésre kilátogató, ismét szépszámú közönség természetesen tapssal jutalmazta a megmozdulást, de ezt követően is gyakorta kaphattak kezükhöz a nézők.

A tavaszi végső győztes csapatvezetője, Fótos Attila által összeállított, ám már új, Charmander néven futó együttes eléggé bekezdett, így az idén először szereplő SBSC Tigers hamar komoly bajba került. Ugyan Stark Jánoséknak előbb-utóbb összejött a szépítés, de végig látható volt, melyik gárda örülhet majd a meccs végén. Ez a csapat pedig a Charmander együttese volt, így a 2016-os őszi Angol Kupa bajnokának járó trófeát is átvehette.

 

Apropó eredményhirdetés! A fentiekben említett vendégek mellett Bíró Balázs, az EHÖK elnöke, valamint Kósa Andrea EHÖK sportreferens is segédkezett az érmek, serlegek átadásában. Merthogy idén is minden, az utolsó játéknapig eljutott alakulat kapott egy-egy kupát, a dobogósok pedig természetesen ezen kívül érmeket is. Az idei bajnokság gólkirályának járó különdíjat a bajnok játékosa, Kollár Bence vehette át, amit a szezon során szerzett huszonhárom találatával érdemeli ki.

 

Zárásként a szervezők minden résztvevőnek megköszönték a helytállást és bizalmuknak adtak hangot abban, hogy a jubileumi tízedik Angol Kupa úgy folytatódik tavasszal, hogy legalább még ennyi eredményhirdetést kelljen levezényelni a jövőben.


 

 

 

Eredmények:


II. osztály, mérkőzés a 3. helyért:
Kivelkoor - Pumped 4-0

 

II. osztály, döntő:
Pétéi SE - Erasmus 5-0

 

I. osztály, mérkőzés a 3. helyért:
Koi és a Pontyok - Old Frog-Alfa 2-6

 

I. osztály, döntő
Charmander - SBSC Tigers 7-3

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2016.11.24.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza