Elindult az idei Angol Kupa

Utolsó módosítás: 2020. október 15.

Esős időben, csonka fordulóval startol el egyetemünk kispályás labdarúgó bajnoksága.

 

Majdnem egy év szünetet követően, hétfő este végre újból felkapcsolták a Leányka úti műfüves labdarúgó pálya reflektorait, ami azt jelentette, ismét útnak indult a labda az Eszterházy Károly Egyetem kispályás focibajnokságán, az idei félévben tizennyolcadik alkalommal elindított Vascular Plazma Angol Kupán.

 

A koronavírus járvány miatt, sajnos nem az előző szemeszterben bonyolították le a verseny tizennyolcadik kiírását, október második hétfőjén ugyanakkor már semmi sem állhatott a start útjába. Egy gondolat erejéig visszatérve még a vírusra, el kell mondani, hogy komoly óvintézkedések előzték meg az idei bajnokság rendezését, hiszen többek között zárt kapus mérkőzéseket engedélyezett az intézmény Járványügyi Bizottsága, fertőtlenítéssel, lázméréssel, és több kötelezően betartandó ajánlással.

 

Rátérve a játékra, az idei bajnokságra tizenöt csapat jelentkezett, a Versenybizottság így a szokásos forgatókönyv alapján a csoportrendszert választotta lebonyolítási formának. Az együtteseket három négyes, és egy hármas csoportba sorsolták, így kezdődött hétfőn este az idei Angol Kupás szezon.

A nyitó meccsen az előző kiírás első osztályának bronzérmese, a Dream Team, valamint a korábban a második vonalban több alkalommal is érmes pozícióban záró Eger Bulls nézett egymással farkasszemet (képeinken is ez látható). A végletekig kiélezett csörtén igazságos pontosztozkodásnak lehettünk szemtanúi. Nem így az A-csoport ezt követő mérkőzésén, ami mellesleg elmaradt. A Labda volt gárdája nem jelent meg a találkozón, ráadásul eddig a pillanatig nevezési lapot sem adott le, így a versenykiírás értelmében a szervezők kizárták a társaságot a pontvadászatból.

 

A B-csoport gólgazdag összecsapással indult. A Bake Rolls csapata nem állt meg tizenhat rúgott gólig, miközben egyet sem kapott. A nagy különbség kapcsán meg kell említeni, hogy a szenvedő fél az a PLFC együttese volt, amely alakulat tagjai kizárólag női játékosból állnak. Ilyen szempontból értelem szerint, más megvilágításba kerül a 16-0-ás végeredmény. Itt jegyeznénk meg, hogy az egyetem női focicsapata az egyetlen az újkori Angol Kupa történetében, amely az eddigi összes kiírásban, vagyis mind a tizennyolc bajnokságban a rajtvonal mögé állt, ez pedig nem akármilyen dolog.

 

Hétfőre négy meccs jutott, míg szerdán három szerepelt volna a programban, igen ám, csakhogy az időjárás közbeszólt. Már egy nappal korábban sem irigykedhettünk a labdarúgókra a folyamatos esőzés miatt, kedden azonban olyannyira felázott a műfüves pálya (legnagyobb részén állt a víz), hogy az a játékra nagy százalékban alkalmatlanná vált. Az első fordulóból ily módon elmaradt három mérkőzést később rendezik, jövő hét elején ugyanakkor a második játéknap küzdelmeivel folytatódik az idei Angol Kupa.


 

 

 

Eredmények:


XVIII. Vascular Plazma Angol Kupa, csoportkör, 1. forduló

 

A-csoport:
Deam Team – Eger Bulls 2-2
EKE Dolgozók – Labda volt elmaradt

 

A csoport állása: 1. EKE Dolgozók 3 pont, 2. Dream Team és Eger Bulls. A Labda volt csapatát kizárták.

 

 

B-csoport:
PLFC – Bake Rolls 0-16
Capuccino FC 2.0 – Konedin Kanadadry 5-2

 

A csoport állása: 1. Bake Rolls 3 pont (16-0), 2. Capuccino FC 2.0 3 (5-2), 3. Konedin Kanadadry 0 (2-5), 4. PLFC 0 (0-16)

 

 

A C-csoport, valamint a D-csoport mérkőzései elmaradtak!

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.10.15.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza