Harmadszor is Dream Team

Utolsó módosítás: 2015. szeptember 05.

Címvédéssel ért véget az Angol Kupa 2015-ös tavaszi bajnoksága.

 

A tavaszi félév szorgalmi időszakának utolsó hétfőjén ért véget a 2015-ös tavaszi Angol Kupa sorozat, az Eszterházy Károly Főiskola kispályás labdarúgó bajnoksága.

 

Az időjárás szerencsére nem ijesztette meg a részvevőket és bár lehetett volna néhány fokkal melegebb az idő, így is sok érdeklődő lepte el a Leányka úti műfüves pálya környékét.

 

A helyosztók hivatalos programja szerint, négy mérkőzést rendeztek. Először a másodosztály és az élvonal bronzcsatái, majd a döntők következtek, a szokásos esti időpont miatt pedig minden egyes összecsapás villanyfény mellett játszódott le.

 

 

Ami az eredményeket illeti, az első találkozót a másodosztály harmadik helyéért rendezett párbaja jelentette, ahol az Angol Kupán már „régi motorosnak" számító Guzmics FC csapata nyert 2-1 a Vinyő FC ellen, elhódítva ezzel a bronzérmeket.

 

A következő ütközetet szintén ilyen színű medáliákért bonyolították le, ám egy osztállyal fentebb. Utólag nyugodtan megállapíthatjuk, a hétfő este legizgalmasabb meccsét játszotta egymással a mérkőzés előtt esélyesebbnek tűnő Kevert SE, illetve a külföldi hallgatókból álló Erasmus FC gárdája.

 

A változatos derbin a javarészt tunéziai diákokból álló csapat került előnybe, majd a Kevert 2-1-re fordítani tudott. Még mindig maradt azonban csavar a játékban, az Erasmus pedig két remek góllal vette vissza az előnyt, megnyerve ezzel a párharcot.

 

 

Az est második fele a finálékról szólt. Az első aranycsatát a második vonal együttesei közül a tavalyi első osztály ezüstérmese, a Békafütty játszotta az idén első ízben elinduló Rombolók ellenében. Habár a végeredményt utóbbi fél nyerte 4-0-val, az eredmény csalóka, hiszen nagy harc folyt a pályán.

 

Az idei Angol Kupa utolsó összecsapásán, a nagydöntőn a legutóbbi két kiírás győztese, vagyis a Dream Team csaphatott össze kihívójával, a José Luis Torrente alakulatával.

 

A hétfő leginkább várt találkozóján a címvédő szerzett vezetést, ám a Torrente nem sokkal később egyenlíteni tudott. A félidőben mégis a bajnok fordulhatott előnnyel, Tóth Márton találata legalábbis ezt jelentette.

 

 

A térfélcserét követő középkezdés után gyakorlatilag öt másodperccel már megint villant a Dream Team és, mivel a folytatásban is inkább ez a csapat játszott veszélyesebben, a végéig még sikerült bevinni két találatot. 5-1 ezzel a vége, ami azt jelentette, hogy sorozatban harmadik alkalommal nyerte meg az Angol Kupát Munkácsi Tamás csapata.

 

Az utolsó mérkőzés végén az ünnepélyes eredményhirdetést is megtekinthették a jelenlévők. Az érmeket és serlegeket az első osztályú döntő kezdőrúgását is elvégző dr. Liptai Kálmán, az EKF rektora adta át, rajta kívül pedig az intézmény rektor-helyettese, dr. Ollé János, a Sporttudományi Intézet nevében Juhász Imre, a Hallgatói Önkormányzatot képviselve pedig Bíró Balázs segédkezett a végső hadműveletben.

 

A rövid beszédeket követően csapatfotózásokra is sor került, illetve szokásosan, a sorozat gólkirályának járó díj átadására is. Ezt a 2015-ös tavaszi bajnokságban nem más, mint a végső győztes játékosa, Vas Dániel vehette át tizennégy találatának köszönhetően.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2015.05.15.


< Vissza