Megvédte címét a Dream Team az Angol Kupán

Utolsó módosítás: 2015. április 09.

Izgalmas meccsekkel fejeződött be a kispályás foci bajnokság.

 

Még szeptember végén, húsz csapattal indult útjára az intézmény kispályás labdarúgó bajnoksága, az Angol Kupa, amelyre a nevezések alapján rekordlétszámban, több mint kétszázhatvanan jelentkeztek. A pontvadászat idei kiírása is lehetőséget biztosított az EKF hallgatóinak, oktatóinak dolgozóinak arra, hogy verseny körülmények között, hétről hétre megmérettessék magukat a Leányka úti műfüves pályán.

 

 

A lebonyolítás alapján négy darab ötös csoportot sorsoltak ki a szervezők, ahonnan az első két-két együttes az I. osztályban, a harmadikok és negyedikek pedig a II. vonalban folytatták a küzdelmeket. Az úgynevezett középdöntős csoportokban aztán megint mindenki játszott mindenkivel, az ott kialakult végeredmény alapján pedig a csoportelsők szerepelhettek a döntőben, a másodikak pedig a bronzmeccseken.

 

Így jutottunk el az idei kiírás utolsó játéknapjához. A hivatalos program alapján, elsőként a másodosztály harmadik helyéért kiírt találkozóját rendezték, ahol a Dog Soldiers 1-1-es döntetlent követően, hétméteresekkel győzte le a Guzmics csapatát. Ezek után az élvonalban is megküzdöttek a bronzpárbajban, itt a Golden Boys alakulata számított a jobbnak, és végül nyert is a Legendák ellenében.

 

 

A nap utolsó két összecsapása már a bajnoki címek eldöntéséről szólt, elsőként pedig a II. osztály két finalistája, az EKF Heroes, valamint a Kevert SE nézett egymással farkasszemet. Nos, a mérkőzés nem sok izgalmat tartogatott, hiszen a Fótos Attila által vezetett Kevert 4-0-ra nyert, így teljesen simán alakult a csata. A döntők döntője viszont épp ellenkezőleg, hihetetlenül izgalmasan. A tavalyi győztes Dream Team jól kezdett és egy Tóth Márton-féle bombagóllal viszonylag hamar megszerezte a vezetést. Csakhogy az idén új csapatként induló Békafütty egy pillanatra sem adta fel, és végül a sok kihagyott helyzet után, három perccel a vége előtt sikerült is az egyenlítés. Neumann Gábor találata mellesleg azt jelentette, egállal végződik a csata, így jöhettek a büntetőrúgások.

 

A feszültség ekkorra – mondani sem kell – még inkább érzékelhető volt, ráadásul a finálé rangjának megfelelően, nagyon sok érdeklődő előtt dőlhetett el a párharc. Az első körben egyik fél sem hibázott, a másodikban viszont a Békafüttyös Szaszkó Máté fölé lőtt, és mivel a harmadik sorozatban, a rendes játékidőben is betaláló Tóth ismét bevette Rutka Péter kapuját, a Dream Team ünnepelhetett, ez volt ugyanis az Angol Kupa első címvédése.

 

 

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a csapatoknak az EKF tudományos és nemzetközi ügyekért felelős rektor-helyettese, Dr. Ollé János, a Hallgatói Önkormányzat elnöke, Zvara Patrik, illetve a Sporttudományi Intézet nevében, Juhász Imre adta át a díszes serlegeket és érmeket, Gallik Gábornak pedig a különdíjat, ami az idei kiírás gólkirályának járt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2014.11.27.

(FOTO: Daróczi Péter)


< Vissza