Raptor-siker az Angol Kupán

Utolsó módosítás: 2016. május 12.

Hétfő este befejeződtek a 2016-os tavaszi Angol Kupás küzdelmek.

 

Folytatva a hagyományokat, idén is megrendezték az Eszterházy Károly Főiskola népszerű kispályás labdarúgó bajnokságát, az Angol Kupát. A sorozatban tizenegyedik féléve tartó pontvadászatban idén is több mint kétszáz hallgató versenyzett, már március eleje óta.

 

A kezdetben hűvös időjárás ellenére is rendre lezajlottak a mérkőzések a Leányka úti műfüves pályán, ahol az esti kezdési időpontok miatt villanyfény mellett játszottak a csapatok. Ami a lebonyolítást illeti, négy ötös csoportban kezdődtek el a küzdelmek, ahol mindenki játszott minden ellenféllel.

 

Az első két helyezett az első-, a harmadik és negyedik pedig a másodosztályban folytatta a középdöntős csoportkört. Itt szintén játszani kellett minden riválissal, így alakultak ki a helyosztók párosításai. Az elsők a fináléban, a másodikak pedig a bronzmeccseken vehettek részt, méghozzá ezen hét hétfőjén.

 

Nézzük is, milyen eredmények születtek a tavaszi félév utolsó játéknapján! Elsőként tehát a második vonal harmadik helyéért zajló összecsapásra került sor, az S.O.S., valamint a Pumped csapatai között. A meccset az S.O.S. kezdte jobban, már több góllal is vezetni tudott az alakulat, ám Gombár Gáborék fordítottak, a végére pedig magabiztosan szerezték meg a bronzérmet.

 

Az élvonal hasonló téttel bíró meccsén az Old Frog-Alfa bizonyult jobbnak, miután két góllal legyőzte az FC Csibi együttesét. A mérkőzést is a későbbi győztes kezdte jobban, ám 1-0 után még sikerült egyenlíteni a riválisnak. Ezek után viszont zsinórban három Old Frog-találat következett, ami végleg pontot tett a csata sorsára.

 

Az este második része a finálékról szólt, elsőként a másodosztályban. A Koi és a Pontyok – Kalas összecsapás igazán pikáns, izgalmas találkozót hozott, ami egészen az utolsó pillanatokig érdekesen alakult. A győzelem végül a Kalasnak jött össze, a 2-1-es végeredménnyel pedig első helyen ért célba a társaság.

 

Végezetül a nagydöntőt láthattuk, ahol az ősszel csak büntetőpárbajban alulmaradó Raptor ellenfele a tavasszal ilyen formában első alkalommal összeálló Egykezes Tojás gárdája volt. A mérkőzés kezdéséig nagyon sok érdeklődő gyűlt össze a műfüves pálya körül, a kezdőrúgást pedig dr. Liptai Kálmán, az EKF rektora végezte el.

 

A Gyetvai Péter, Kocsis József játékvezetői páros sípszavára elkezdődött aranycsata első félideje aztán elég kiegyenlített, taktikus játékot hozott. A legnagyobb helyzeteket a piros mezben szereplő Egykezes Tojás alakította, majd hagyta ki, de húsz perc után még egyik félnek sem jött össze a gólszerzés.

 

Térfélcsere után viszont alaposan belejöttek a játékosok. Kezdjük ott, hogy Kollár Bence révén a Raptornak jött össze a vezetés megszerzése, amit viszont Molnár Axel bedobás utáni fejesgólja egyenlített ki. Ezek után ugyanakkor megint a kékek percei következtek.

 

Már a vezetést jelentő találat előtt is elkönyvelhettünk egy nagy védelmi hibát, ám a kapus Kertész Viktor eladott labdájának súlyos következményei lettek. Kollár a megszerzett labdát az üresen maradt kapuba gurította, majd nem sokkal később egy szép kontratámadás végén a mesterhármas is összejött.

 

Ekkor azt hittük, eldőlt a döntő, csakhogy a Raptorból jött egy kétperces kiállítás, Homonnai Márk remek egyéni megmozdulásával pedig egyetlen gólra csalta a távolságot. Sőt, mi több! Az utolsó percbe lépve újból büntettek a bírók, így az Egykezes Tojás emberelőnyben fejezhette be a mérkőzést.

 

Az eredmény ugyanakkor már nem változott, így a Raptor sikerével fejeződött be a 2016-os tavaszi Angol Kupa. Az eredményhirdetésen mind a nyolc helyezett csapat serlegeket vehetett át, a dobogósok pedig érmeket is kaptak a bajnokság szervezőitől. Végezetül a pontvadászat gólkirályának járó különdíjat is odaadták Kollár Bencének, aki a döntő hősének is bizonyult egyben.

 


 

 

 

Eredmények:


Angol Kupa 2016-Tavasz, II. osztály, mérkőzés a 3. helyért
Pumped – S.O.S. 5-3

 

Döntő
Koi és a Pontyok – Kalas 1-2

 

 

I. osztály, mérkőzés a 3. helyért
Old Frog-Alfa – FC Csibi 4-2

 

Döntő
Raptor – Egykezes Tojás 3-2

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2016.05.12.
(FOTO: Szántó György)


< Vissza