Futsal MEFOB: miskolci továbbjutás

Utolsó módosítás: 2021. április 01.

Nem tartott ki a visszavágón az EKE-Eger férficsapatának kétgólos előnye.

 

A szokott témáink mellett időnként beszámolunk a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) küzdelmeiről is, mint, ahogyan tettük azt egy nappal ezelőtt a férfi kosárlabdaverseny kapcsán. Ezúttal férfi futsal adja a tematikát, a közelmúltban ugyanis az első kör berkein belül léptek pályára az eszterházys hallgatók.

 

Az idei bajnokságban tizenhat együttes állt a rajtvonal mögé, köztük az Eszterházy Károly Egyetem alakulata is. A tavalyi évben hiába állt jól csoportjában a társaság, a vírushelyzet mindent borított, így hivatalos végeredmény nélkül, menet közben szüntették be a sorozatot.

 

Miután még ebben a tanévben is fennállnak a járványügyi korlátozások, ám a sportélet megengedett, így sikeresen el tudott rajtolni a futsal MEFOB, ám az előző idény csoportkörös lebonyolítási rendszere helyett, visszatért a korábban alkalmazott egyenes kieséses szisztéma. Ezek alapján keleten és nyugaton is nyolc-nyolc csapat kezdte el a kvalifikációt a négyes döntőbe kerülésért, az EKE-Eger gárdája elsőként a szomszédos Miskolci Egyetem együttesével került egy párba.

 

Az első mérkőzést a Leányka úton rendezték, ahol nem mondhatni, hogy jól sikerült volna a start. A vendég borsodiak hamar 1-0-ás előnybe kerültek, és a továbbiakban is számos komoly helyzetet alakítottak ki. Be kell vallani, ebben a játékrészben nagy szerencséjük volt a hazaiaknak, hiszen több gólt is kaphattak volna, mindamellett ekkor még támadásban elég haloványan muzsikáltak. Fordulás után aztán minden megváltozott, hirtelen ragyogóan kezdett el futsalozni a házigazda. Ennek eredménye három egri találat volt (köztük Gulyás Kristóf parádés, ollózós gólja), amire nem is érkezett válasz, így az első felvonás után 3-1-es előny tudatában várhatta a másnapi visszavágót a hevesi alakulat.

Huszonnégy órával az első ütközet után, Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban folytatódott a párharc, ahol az előző napi összeállítások csak egri részről módosultak. Amíg ugyanis a borsodiak ugyanazzal a névsorral vették fel a küzdelmet, addig a mieinknél két meghatározó játékos, a védelem alappillére, Zsély Benedek, valamint az odavágón két találatot is jegyző Tarnai Dániel sem tudott elutazni a társakkal. Habár az első játékrészben ez egyáltalán nem tűnt fel, félő volt, hogy előbb-utóbb kijön majd a fáradság a vizitáló félen. Az első félidőben egyébiránt nagyon jól játszott az EKE, kiválóan működött a védelem, elől pedig számos komoly lehetőséget dolgozott ki. A várva várt, és nagyon sokat érő gól mégsem jött.

 

Nem úgy a másik oldalon a térfélcserét követően, amire a sok kihagyott egri helyzet tükrében, számítani lehetett. A bekapott gól csak egy dolog, de sajnos öt percen belül további két találatot vitt be ellenfele kapujába a Miskolci Egyetem, amivel már egyértelműen jobban állt. Az utolsó hat percben öt a négyben próbálták menteni a menthetőt Iváncsik Norbérték, akiknek egy gól kellett volna a hosszabbításhoz, ezen a napon azonban eredményességben teljesen el voltak átkozva a fiúk, és így a szépítés helyett, egy pontos kontratámadás révén, végleg eldőlt a továbbjutás sorsa.

 

Igazán sajnálhatjuk a dolgot, pláne, hogy reálisan nézve is abszolút benne volt a párharcban a siker lehetősége, a futball, ezúttal futsal örök igazsága viszont ezúttal is érvényesült, gól nélkül nem megy. A 2020/2021-es tanévben így nem sikerült bejutni a legjobb nyolc együttes közé az Eszterházy Károly Egyetem csapatának, tekintve ugyanakkor, hogy a vírushelyzet ellenére is összejött a csapat, és remekül képviselte intézménye színeit, mindenképp elismerés jár a társaság tagjainak.


 

 

 

Eredmények:

 

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, férfi futsal, kelet, 1. forduló

Az 1. mérkőzésen:

EKE-Eger – Miskolci Egyetem 3-1 (0-1)
Egri gólszerzők: Tarnai Dániel 2, Gulyás Kristóf.

 

A 2. mérkőzésen:
Miskolci Egyetem – EKE-Eger 4-0 (0-0)

 

Továbbjutott a Miskolci Egyetem 5-3-as gólkülönbséggel.

 

 

 

Az EKE-Eger csapatának tagjai:

 

Iváncsik Norbert, Szabó Ladislav (kapusok), Zsély Benedek, Gulyás Kristóf, Jónás Rinaldo, Kiss Sándor, Németh Attila, Penczner László, Tarnai Dániel, Darmos Márton (mezőnyjátékosok), Fenyves Balázs (csapatvezető).

 

 

 

 

 

 

2021.04.01.


< Vissza