Már a négyes döntő a tét

Utolsó módosítás: 2021. március 31.

A Mosonmagyaróvár ellen folytatódik a férfi kosárlabda MEFOB az egri csapatnak.

 

Amikor honlapunkon kosárlabda sportágról adunk hírt, az esetek nagy többségében az EKE-Eger-KOK NB I/B-ben szereplő együttesével történtekről van szó. Ezúttal nem, bár kétségtelenül létezik átfedés a két téma között. Véget ért a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) csoportköre, amelyből az EKE-Eger is kivette részét.

 

A MEFOB idei kiírásában összesen tizenöt csapat állt a rajtvonal mögé, köztük az egriekkel. A lebonyolítás alapján, a jól bevált csoportkörrel indult a verseny, amely során a mieink földrajzi alapon, a hét gárdát számláló keleti régióba lettek besorolva. Itt aztán oda-visszavágós szisztéma szerint, mindenki megmérkőzött mindenkivel, ezzel kialakítva a csoport végeredményét.

 

Az ősztől kezdődő viaskodásban az egriek tizenkét mérkőzés alatt hétszer tudtak nyerni, öt meccset azonban elveszítettek. Mindez a keleti harmadik helyre volt elegendő, tekintve ugyanakkor, hogy az első négy pozícióban zárt alakulat kvalifikálta magát a sorozat negyeddöntőjébe, sima továbbjutásról beszélhetünk.

 

A folytatásban oda-visszavágós párharcok döntik el, mely együttesek vehetnek részt a félév végén esedékes négyes döntőben. A mieink ezek alapján a keresztbejátszás alapján a nyugati másodikkal, avagy a Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem MOGAAC gárdájával nézhetnek farkasszemet, először hazai környezetben. - Habár nyugaton egy forduló még hátra van a befejezésig, ám ez nem befolyásolja a második hely sorsát, ezért biztosra vehető az ellenfelünk – erősítette meg az általunk leírtakat Váczi Péter, az EKE-Eger egyetemi csapatának mestere.

- Ami az esélyeket illeti, alapvetően ötven-ötven százalékot adnék mindkét gárda továbbjutására, igaz, nem könnyítette meg a helyzetünket Ungi Keve sérülése. Az ő kényszerű kiválásával nyilvánvalóan csökkennek a variációs lehetőségeink, nem mellékesen a palánk alatt, ahol eddig is szűkösen voltunk. Riválisunkról meg kell állapítani, hogy gyakorlatilag az NB I/B Zöld-csoportjából ismert győri csapatról van szó. Mondhatni, hogy ilyen téren megismétlődik a pontvadászatbeli párharcunk, csakhogy nálunk nem lesz teljesen azonos a keret a bajnokságban látottakéval.
Az idei MEFOB-szereplésünk sem úgy alakult, ahogyan elterveztük, mivel az volt a célunk, hogy három-négy csapaton kívüli hallgatónk játssza végig a szezont, kiegészülve olyan játékosokkal, akik az NB I/B-s együttesben kevesebb lehetőséghez jutnak. Két meccset ilyen szisztéma alapján is játszottunk le ősszel, ám jöttek a járványügyi szigorítások, és miután bezártak a kollégiumok, az alap koncepciónk nem valósulhatott meg. Így aztán ugyanazokkal az emberekkel toltuk végig az egyetemi bajnokságot is, mint a felnőtt szezont, hozzáteszem, pozitív mérleggel. Azokon a MEFOB-meccseken, amelyeket elveszítettünk, lehetett volna jobb eredményeket is elérnünk, ám ezzel együtt is sikeresnek ítélem meg az eddigi menetelésünket. Meglátjuk, mire megyünk a negyeddöntőben, amelyet itthon kezdünk, pontos időpontot azonban még nem tudunk. Egyedül annyi információval rendelkezünk, hogy elméletileg figyelemmel lesznek a bajnokság kiírói az NB I/B-s rájátszásunk menetrendjére.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.31.
(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza