Negyedik hely a csíkszeredai KEK-ről

Utolsó módosítás: 2016. október 26.

 

Az október 23-i ünnep hétvégéjén, két napot töltött a romániai Csíkszereda városában az Eszterházy Károly Egyetem azon kispályás labdarúgó együttese, amely a tízcsapatos Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján (KEK) képviselte intézményünket.

 

Az egri campus hallgatói – szurkolóikkal együtt – tizenöten vágtak neki a hatszáz kilométeres túrának, ahol a magyarországi ELTE-BEAC gárdáján túl, a házigazda Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem mellett kizárólag erdélyi felsőoktatási intézmények alakulataival kellett megmérkőzni. Az egriek a kétnapos torna első napján harmadikként zárták ötös csoportjukat (két-két sikerrel és vereséggel), vasárnap pedig következhettek a negyeddöntők. A fiúk itt a budapestiekkel nézhettek farkasszemet, amely során egy nagyon izgalmas csatát sikerült 1-0-ára megnyerni Bodnár Zoltán találatának köszönhetően. Az elődöntőben aztán már nem sikerült az újabb jó eredmény, a marosvásárhelyi F.R. Ady jutott tovább, így az EKE-nek a bronzmeccs maradt hátra. Itt hiába kezdtek jobban az egriek, 1-0 után nem sikerült eldönteni a találkozót, a rengeteg kihagyott ziccer pedig megbosszulta magát, és végül a Kolozsvári Góbék csapata 3-1-re nyert. A finálé a címvédő, csíkszeredai Imperial Wet végső sikerével fejeződött be.

A döntőt követően az ünnepélyes eredményhirdetésen külön köszöntötték egyetemünk csapatát, amiért ilyen nagy távot megtéve, először tisztelték meg a KEK csíkszeredai rendezvénysorozatát, de emellett még két különdíjat is a tornán újoncként szereplő társaság kapott. A legjobb kapusnak járó trófeát hosszas töprengés után Tóth Csaba vehette át, az esemény szombat esti partija után odaítélt „Éjszaka ördögei" cím ugyanakkor már egyértelműen dőlt el. Az egriek kitettek magukért a pályán, és azon kívül is, a házigazdák pedig úgy búcsúztak el tőlük a vasárnapi hazautazás előtt, mint régi jó barátaiktól, akiket jövőre szeretettel várnak ismét otthonukban.

Az Eszterházy Károly Egyetem csíkszeredai csapata: Tóth Csaba, Gönczi Zoltán, György Ákos, Darmos Márton, Bodnár Zoltán, Karsai Bálint, Gellért Olivér, Bíró Balázs, Vígh András, Fenyves Balázs.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2016.10.26.


< Vissza