Két arany és egy ezüst a Pásztorvölgyben

Utolsó módosítás: 2015. április 25.

Eredményesen szerepelt az egri birkózó MEFOB-on az EKF.

 

Három szakág, huszonhárom súlycsoportjában mérkőztek meg a hallgatók Egerben a Birkózó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) keretében. Az eseményen részt vett és díjat adott át dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) elnöke, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára.

 

Az április 19-én az egri Pásztorvölgyi Általános Iskola tornacsarnokában rendezett versenyről a Testnevelési Egyetem (TF) térhetett haza az összesített pontverseny győzteseként.

 

Egerben a lelkes amatőrök mellett válogatott versenyzők is szőnyegre léptek. Kötöttfogásban két egyetemi világbajnok, Jäger Krisztián (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) és Kozák István (TF) is megküzdött a MEFOB-on. Előbbi sportoló a 75 kg-os súlycsoportban bajnok lett, míg utóbbi a 71 kg-osok között aranyérmet, 74 kg-ban pedig ezüstérmet szerezett.

 

Ugyancsak szőnyegre lépett a lengyelországi U23-as Európa-bajnokság bronzérmese, Nagy Mihály (TF), aki szabadfogásban az élen végzett, míg kötöttfogásban bronzérmes lett.

 

Az összesített pontversenyt a Testnevelési Egyetem nyerte, dupla annyi ponttal, mint a második helyet megszerző Pécsi Tudományegyetem. A bronzérmes a BME csapata lett.

 

Ami pedig a mieinket illeti, az egri Tősi János (kötöttfogás, 85 kg) az Eszterházy Károly Főiskolának szerzett bajnoki címet, mellett pedig Dénes Mercédesz (55 kg) is aranyérmesként zárt. A szintén EKF-es Kucsera Tibor (kötöttfogás, 130 kg) a második hellyel zárt, ezzel pedig három egri érmest köszönthettünk.

 

 

 

 

 

 

Forrás és FOTO: mefs.hu, heol.hu, 2015.04.25.


< Vissza