Kovács Zsolt-dupla az EKF Tenisz Openen

Utolsó módosítás: 2015. május 07.

Az egész napos versenyen egyéniben és párosban teniszezhettek a résztvevők.

 

Megvárva a jó időt, a tavaszi félév utolsó előtti hetében bonyolították le az EKF Tenisz Open 2015 elnevezésű versenyt a Leányka úti Invest Sportcentrumban. Az Eszterházy Károly Főiskolára járó hallgatók, vagy éppen ott dolgozók, akik a tenisz sportág szerelmesei, így versenykörülmények között, egy egész napos tornán mérethették meg magukat két versenyszámban is.

 

Az előzetes jelentkezések alapján huszonnégy egyéni és tizenkettő páros nevezés érkezett, a program ezért már délelőtt kilenc órakor elkezdődött. A menetrend folyamatos meccseket tartogatott a nap folyamán, a helyszín három szabadtéri pályáján.

 

Ami a lebonyolítást illeti, egyéniben nyolc, párosban pedig négy darab hármas csoportban kezdődtek a küzdelmek. Előbbiben az első két helyezett versenyzők jutottak a nyolcaddöntőbe, ami viszont már egyenes kieséses formában zajlott. Utóbbi versenyszámban csak a csoportelsők kerültek tovább, de már az elődöntőbe.

 

 

Ahogy telt-múlt az idő, a nap is egyre jobban kisütött, ráadásul a nagyobb tét miatt, a mérkőzések is izgalmasabban alakultak. Így jutottunk el a legfontosabb meccsekhez. Az egyéni bajnokságban az egyik ágon Kovács Zsolt nyerte az elődöntőt, legyőzve ellenfelét, Kanczler Dánielt, a másik párnál pedig Fenyves Balázs örülhetett a Horváth Krisztián elleni sikernek. A fináléban aztán Kovács magabiztosan szerezte meg a bajnoki címet, ahol 6-1-es eredményt produkált.

 

Az egyéni győztes egy mérkőzéssel korábban is boldog lehetett, a torna utolsó előtti összecsapása jelentette ugyanis a párosok fináléját. Itt az elődöntőben a Sikari Dániel, Felföldi Márk kettősnek nem sikerült kibabrálni a Kucsera Tibor, Gallik Gábor duóval, ezért utóbbi került a döntőbe.

 

A másik ágon az egyéni első Kovács Zsolt párjával, Szappanos Bencével vette sikerrel az elődöntő jelentette akadályt, a Garancz Géza, Beluscsák Bence fémjelezte párossal szemben. A végső ütközet aztán sokáig szorosan alakult, 3-3-as állás után viszont meglépett a Kovács-Szappanos kettős és 6-3-ig meg sem állt.

 

Az első és második helyezettek mind a két versenyszámban díszes trófeával gazdagodtak, mint ahogyan éremmel is, amit mellesleg az elődöntők vesztesei is átvehettek a résztvevőktől. Az este nyolc órakor befejeződő esemény a folyamatos zenével, illetve a finálék Líceum Televíziós közvetítésével végig remek hangulatban zajlottak, ezért biztosak lehetünk benne, hogy egy esztendővel később, vagyis 2016-ban is beszámolhatunk az EKF Tenisz Open eredményeiről.

 

 

 

 

 

 

2015.05.07.


< Vissza