Varga Viktória dupla az EKF Tenisz Openen

Utolsó módosítás: 2016. május 12.

Egyéni és páros versenyszámban is női nyertese lett az idei házibajnokságnak.

 

Legutóbb egy esztendővel korábban rendezték meg az EKF Tenisz Open elnevezésű versenyt, ami intézményünk 2016-os évi tenisz bajnokságát jelentette. Ahogyan tavaly ilyenkor, ismét szerencsések lehettek a résztvevők, mert a szorgalmi időszak utolsó hetében lebonyolított esemény kiváló időjárási körülmények között zajlott.

 

A helyszínt idén is a Leányka úti Invest Sportcentrum szabadtéri teniszpályái jelentették, ahol már a verseny napjának reggelén, 8 órától elkezdődtek a küzdelmek. Előzetesen harminckét személy adta le nevezési szándékát az egyéni, míg tizenkét duó a páros versenyre.

 

A népes mezőny egészen este fél nyolcig ütögetett, amikoris a két versenyszám fináléját tekinthették meg az érdeklődők. A nap tehát a szingli vetélkedéssel startolt, ahol tizenegy hármas csoportban, mindenki mindenkivel megmérkőzött. A mérkőzések egy nyert szettig tartottak, 6-6-nál pedig egy hét pontig tartó rövidítéssel fejeződhettek be.

 

A csoportokból a tizenegy első helyezett, valamint a legjobb öt második jutott a legjobb tizenhat közé, a nyolcaddöntőtől pedig már egyenes kieséses lebonyolítás szerint zajlottak a meccsek. Mivel a hatalmas számú mérkőzés mennyiség miatt kisebb csúszás keletkezett a programban, ezért a negyeddöntőktől már csak négy nyert game-es szetteket játszottak, így jutottunk el a döntőig.

 

No, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen az egyéni verseny csoportkörét követően kezdődött el a párosok csatája. Itt is hármas csoportokat sorsoltak ki a szervezők, ahonnan viszont már csak a legjobbak jutottak az elődöntőbe. Miután a két fináléba jutásról döntő összecsapás is befejeződött, utána következtek az egyéni nyolcaddöntők, vagyis a nap végére maradt a két aranycsata.

 

Itt először a párosok kezdtek, ahol a Varga Viktória – Dudás Márton kettős ellenfele a Gallik Gábor – Bohony Bálint duó volt. Az első nyert játékot követően a csak férfiakból álló párosnak még összejött az egyenlítés, ám ezt követően három game-et nyert a Varga-Dudás csapat, amivel meg is nyerte a döntőt.

 

Az egyéni versenyszámban aztán ismerős arcok léptek pályára, vagy éppen maradtak ott, hiszen az egy meccsel korábbi két nyertes ezúttal már egymás ellen szállhatott harcba az első helynek járó trófeáért.

 

Itt még egyértelműbben alakult a finálé, mint szingliben, a végső győztest pedig Varga Viktóriának hívták. A 4-0-ás tükörsima játszma végén az eredményhirdetésen az első és második helyezettek is érmeket, illetve kupákat, az elődöntők vesztesei pedig egyaránt a harmadiknak járó medálokat vehették át.

 


 

 

 

Végeredmények:


EKF Tenisz Open 2016, egyéni verseny
1.Varga Viktória, 2. Dudás Márton, 3. Uj-Nagy Csongor és Fenyves Balázs

 

Páros verseny
1.Varga Viktória-Dudás Márton, 2. Gallik Gábor-Bohony Bálint, 3. Uj-Nagy Csongor-Lukácsi László és Garancz Géza-Török Máté.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2016.05.12.
(FOTO: Szántó György)


< Vissza