Heti összefoglaló: él a remény

Utolsó módosítás: 2021. április 12.

Döntetlenek, emellett a túlélés hetét tudhatjuk magunk mögött.

 

Múlt héten azzal fejeztük be szokásos sportösszefoglalónkat, hogy férfi kosárlabdásaink számára véget ért az NB I/B Zöld-csoportjának alapszakasza. Azóta egy csatát az alsóházi rájátszásban már a háta mögött is tudhat az EKE-Eger-KOK együttese, ráadásul nem is akárhogyan.

 

A két nyert meccses, DEAC U23 elleni párharc első mérkőzését idegenben, viszonylag simán elveszítette a társaság, majd három nappal később itthon javított, vagyis egyenlített. Mindennek tükrében, vasárnap mindent eldöntő összecsapást rendeztek Debrecenben, ahol sokáig szoros meccset játszottak a felek, ám végül a mieink kerekedtek felül. A DEAC legyőzésével továbbra is élnek a bennmaradásról szőt álmai Váczi Péter tanítványainak, akik legközelebb a Tiszaújváros ellen vehetnek részt (remélhetőleg az eredményben is) hasonló párharcban.

Az elmúlt hétvége további részében másik két találkozón is szoríthattunk egyetemi csapatainkért. A mérleg két döntetlen, amíg azonban egyik alakulatnál sikert jelent a pontszerzés, addig a másiknál komoly csalódást a ponthullajtás. Női kézilabdásaink esetében utóbbiról számolhatunk be, lévén, a 2021-es évben elveszítették hibátlan mérlegüket. Az FTC U20 elleni rangadó utolsó percében nem sikerült megőrizni az egygólos előnyt, aminek így súlyos ára volt.

 

A másik találkozón az Eszterházy SC férfi vízilabdásai a fővárosban ugrottak medencébe, ahol a tabellám harmadik helyen álló Ybl Water Polo Club otthonában akár még a győzelem is összejöhetett volna. A mérkőzés utolsó támadása legalábbis Antal Ádáméké volt, ám az emberelőnyös szituáció ellenére, nem sikerült újból betalálni. Ezzel együtt is bravúrpontnak értékelhető a budapesti remi, amivel továbbra is tartja ötödik pozícióját az egyetemista gárda.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.04.12.


< Vissza