Heti összefoglaló: újra hátrányban

Utolsó módosítás: 2021. április 19.

Nem alakultak jól a dolgok múlt héten az eszterházys csapatok életében.

 

Akik folyamatosan nyomon követik az Eszterházy Károly Egyetem sportéletét, bizonyára sok mindent le tudnak szűrni aktuális összefoglalónk címéből. Természetesen az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapatára utaltunk, ezen belül az NB I/B Zöld-csoportjának alsóházi rájátszására, illetve annak állására.

 

Merthogy a DEAC U23 elleni sikeresen megvívott első fordulós párharcot követően, néhány napja a második kör is elkezdődött. Az egriek a Tiszaújváros ellen megint csak pályahátrányból startolhattak, a két nyert meccses csata első felvonását ráadásul ismét elveszítették. Nem maradt így más választás, kedden hazai környezetben kötelező az egyenlítés, hogy aztán pénteken ezúttal is sor kerülhessen egy mindent eldöntő összecsapásra.

Címválasztásunk apropóján tehát sokan számíthattak kosárlabdásaink tiszaújvárosi csörtéjére, pedig mi ezúttal kettős értelemmel láttuk el felütésünket. Gondolunk itt arra, hogy ugyanezen sportág képviselői a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság negyeddöntőjének első mérkőzését is múlt héten tudták le, méghozzá hasonlóan rossz eredménnyel. A Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem MOGAAC elleni Leányka úti találkozón magabiztos vendég siker született (79-91), tekintve pedig, hogy ezen verseny lebonyolításában oda-visszavágóról beszélünk, sejteni lehet, egyáltalán nincs jó helyzetben a társaság a sorozat négyes döntőjébe jutás szempontjából.

 

Szintén nem sikerült jól a hétvége az Eszterházy SC másodosztályú férfi vízilabda együttesének. Tóth Péter alakulata a forduló előtti utolsó helyezett Neptun VSC otthonába látogatott, ahol csalódást keltő vereséget szenvedett. A tabellán ez rögtön egy pozíció rontást jelentett, ami azt jelenti, hogy ezt a hetet már hatodikként kezdhetik el az egyetemisták.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.04.19.


< Vissza