Összefoglaló: csak a kézis lányok nyertek

Utolsó módosítás: 2021. március 22.

Minden más egyetemi csapatunk számára negatívan fejeződött be az előző hétvége.

 

Igazi maratoni hétvégét tudhatunk a hátunk mögött, már, ami az Eszterházy Károly Egyetem látványsportágakban érdekelt együtteseit illeti, hiszen három nap alatt négy mérkőzésen szoríthattunk a fiúknak, lányoknak. A zárt kapuk ellenére ráadásul három találkozóról a Líceum Televízió élő közvetítéseinek hála nem maradtunk le, szóval tényleg izgalmasan zárultak ezek a napok.

 

Más kérdés, hogy eredményesség terén nem feltétlenül lehetünk elégedettek, vagy boldogok. A szóban forgó négy találkozóból mindössze egy egri siker született, a többi esetben maradt a bosszúság. Az az egy szem győztes meccs a hétvégi program legelső fellépéséről származik, amikoris az Eszterházy SC női kézilabdásai hétgólos sikerrel vették a tabellán ötödik helyen tanyázó Tempo KSE elleni hazai csörtét. Kiválóan kezdtek az egyetemisták, akik az összecsapás elején 6-0-ás rajttal startoltak, mindez pedig meg is határozta a folytatást. A sok sérült ellenére magabiztosan szerezték meg a két pontot a lányok, ráadásul több fiatal, köztük két serdülő korú játékos szóhoz jutott, utóbbiak gólokkal mutatkoztak be.

Ez a mérkőzés ugyebár pénteki napra esett, szombattól viszont már nem sok mindennek örülhettünk. Program szerint, elsőként az Eszterházy SC férfi vízilabdacsapata számára nagyon fontos csata várt, mivel a tabellán közvetlenül mögötte álló ASI DSE otthonában a házigazda egy sikerrel meg is előzhette volna a hevesi gárdát. Sajnos ez a forgatókönyv jött be, a fővárosiak végig magabiztosan őrizték előnyüket, és igazából, hogyha a meccs végén nincs egy 4-0-ás egri széria, akkor még súlyos vereségbe is beleszaladhattak volna a fiúk.

 

Szintén szombati eseményként említhetjük férfi röplabdásaink Nyíregyháza elleni hazai találkozóját. Az NB II-es rájátszás ötödik játéknapján az idén még hibátlan ellenfél igazolta jó hírét, két sima, és egy szoros játszmában, 3-0-ra győzte le az Eszterházy SC-t. Hazai részről sok esély ezúttal nem mutatkozott a sikerre, egyedül a harmadik szett 27-25-ös eredményében láthattunk reményt, ám a vendégek így is nullára hozták a meccset.

A hétvége zárásaként férfi kosárlabdásaink utolsó hazai alapszakasz bajnokija várt ránk. Az EKE-Eger-KOK azt a DEAC U23-at fogadta a Leányka úton, amely társaság otthonában könyvelhette el a szezon eddigi egyetlen idegenbeli diadalát. Tekintve ráadásul, hogy a sereghajtó egriek győzelmük esetén megelőzhették volna debreceni riválisukat, különösen fontos mérkőzésre számíthattunk. Az első félidő végig a házigazda vezetett, fordulás után viszont fordult a kocka, és az utolsó percekben már tíz ponttal húzott el a hajdúsági gárda. Nem is sikerült megmenteni a meccset, így újabb fájó vereséget könyvelhettek el Váczi Péter legényei, akik ezzel már biztosan utolsó helyen zárják az alapszakaszt.

 

Az előttünk álló héten is hasonlóan sűrűn alakul a menetrend, lévén mind a négy csapatunk érdekelt lesz saját pontvadászatában. A hétvége programja, mint, ahogyan sok minden más érdekesség is, megtalálható egyetemünk hivatalos sport oldalán.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.22.

(FOTO: Balogh Tibor)


< Vissza