Összefoglaló: nem ment idegenben

Utolsó módosítás: 2021. március 15.

Alsóházi rangadó, és megyei derbi az elvesztett meccsek listáján.

 

A különböző sorsolások, bajnoki menetrendek úgy hozták az utóbbi időben, hogy egyik héten csupa hazai mérkőzés, a másikon kizárólag idegenbeli fellépés szerepel az Eszterházy Károly Egyetem sportcsapatainak programjában. Legutóbb az utazás játszott főszerepet azoknál az együtteseknél, akiket szólított a pontvadászat, ezek eredményeiből szemezgetünk.

 

Fontos találkozóra készült az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda gárdája, hiszen az NB I/B Zöld-csoportjának utolsó három alapszakasz meccse várt, vár a társaságra. Elsőként az alsóházi rivális, az ősszel legyőzött Tiszaújváros látta vendégül az egrieket, ám az ütközet nem sikerült jól. Hiába is kezdtek jól a mieink, a második negyed olyannyira rosszul sikerült, hogy az ebben a periódusban összeszedett hátrányt egészen a találkozó végéig nem sikerült ledolgozni. Ezzel eldőlt, legjobb esetben is utolsó előtti helyen fejezi be az alapszakaszt az egyetemista egylet, ehhez azonban még mindenképp le kell győzni a következő hétvége ellenfelét, a DEAC U23 csapatát.

Szintén rangadót buktak el az Eszterházy SC férfi röplabdásai. Az NB II-es rájátszás keleti csoportjában már a visszavágóknál tartunk, más kérdés, hogy visszavágásról ezúttal nem beszélhettünk. Legutóbb három hete játszott egymással utoljára az egri gárda megyei riválisával, akkor azonban gyöngyösi győzelem született a Leányka úton. Ezúttal sem alakult másként, hiába is nyerte meg a mérkőzés legsimább szettjét Mákos Attila legénysége, amiért ezt a Mátra-aljaiak három szorosabb játszma behúzásával ellensúlyozták, ezért ismét elúszott a hevesi derbi.

 

Összefoglalónkat azzal kezdtük, hogy a sorsolások szeszéje miatt, legutóbb csupa idegenbeli fellépéseken vehettek részt az eszterházys csapatok, az előttünk álló hétvégén ugyanakkor újra fordul a kocka. Ezúttal ráadásul mind a négy egri társulat érdekelt lesz, ebből három esetben is hazai környezetben. Már csak emiatt is érdemes lesz az Eszterházy Sport facebook-oldalát böngészni, hiszen pénteken női kézilabda, szombaton férfi röplabda, míg vasárnap férfi kosárlabda bajnoki mérkőzéseket közvetít élőben a Líceum Televízió, avagy ilyen szempontból egészen bizonyosan nem telnek majd izgalommentesen a közelgő napok.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.15.


< Vissza