Összefoglaló: pozitív mérleg

Utolsó módosítás: 2021. március 29.

Négy mérkőzésen két siker, és egy-egy döntetlen, valamint vereség a múlt hét bizonyítványa.

 

Volt már jobb, de rosszabb is. Egészen tömören így lehetne jellemezni az előző hétvégét az Eszterházy Károly Egyetem sportszekcióját illetően. Az elmúlt napokban három estben idegenbeli fellépésen szoríthattunk csapatainkért, emellett egy szem hazai meccsen, amelyet facebook-oldalunkon ezúttal is élőben közvetített a Líceum Televízió.

 

Aktuális összefoglalónkat utóbbi összecsapással kezdenénk. Nos, az Eszterházy SC férfi vízilabdásai a tabellán két hellyel mögöttük helyezkedő VIWA-második.ker együttesét látták vendégül. Habár az első találatot Tóth Péter fiai szerezték, a folytatás mégis a fővárosiak íze szerint zajlott. Az utolsó negyedben mégis sikerült utolérni a vendégeket, sőt, még az egyenlítés is összejött az utolsó percben, a fordítás ugyanakkor már nem jött össze, maradt a pontosztozkodás.

 

Sokkal jobban járt a Mecsek-alján túrázó férfi röplabda gárdánk. Az Eszterházy SC csapata az NB II-es rájátszás utolsó előtti mérkőzése miatt látogatott el a PTE-PEAC otthonába, ahol az első szett elvesztését követően, három megnyert játszma következett. Ezzel a sikerrel az utolsó forduló előtt megszilárdította harmadik helyét a társaság, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűség szerint, bronzérmesként zárja majd a keleti csoport küzdelmeit.

A röplabdásokhoz hasonlóan, szintén szombati napon lépett pályára, és ugyancsak idegenben az Eszterházy SC női kézilabda együttese. Az NB I/B keleti csoportjának tizenhatodik fordulójában veszélyes ellenfél látta vendégül az egyetemista hölgyeket, az Orosháza elleni találkozó azonban a sok sérült ellenére is ragyogóan alakult. A szezon egyik legösszeszedettebb játéka kilencgólos győzelmet ért, ami így tovább szilárdította Buzsáki Nikolették második pozícióját.

 

Vasárnapra egyetlen összecsapás maradt, méghozzá az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdásainak soproni vendégjátéka. A SMAFC decemberben győzni tudott a Leányka úton, ezúttal ráadásul igazi tét nélkül találkoztak egymással a felek, lévén, az NB I/B Zöld-csoport alapszakaszának utolsó játéknapján már nem tudott előzni az egri csapat. Ezzel együtt sem jött össze a szezon harmadik győztes meccse, így két siker mellett, huszonkét vereség szerepel mérlegként nem sokkal az alsóházi rájátszás megkezdése előtt.

 

Az előttünk állókról is szót ejtve, a húsvéti hétvége meglehetősen eseménytelenül zajlik. Egyedül röplabdásaink számára tartogat kihívást a szombati nap, a Nyíregyházán esedékes csörtével pedig, ahogyan említettük, véget is ér az NB II-es szezon.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.29.


< Vissza