RöpLiga 2017-ősz

Utolsó módosítás: 2018. január 22.

Az Eszterházy Károly Egyetem házi röplabda bajnoksága.

 

a 2017/2018-as őszi félévben rendezték meg először az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) házi teremröplabda bajnokságát, a RöpLigát.


Az előzetes várakozásoknak megfelelően, nagy érdeklődés övezte a versenyt, és összesen nyolc csapat adta le a jelentkezését a szeptember 18-i határidőig. Egy csapatba minimum hat, maximum kilenc fő nevezhetett, így körülbelül hatvanan vettek részt a hétről hétre történő megmérettetések során az Eszterházy-csarnokban.

 

A csapatokat nem csak az EKE hallgatói alkothatták, hanem az intézmény oktatói és dolgozói is szerepelhettek a küzdelmek során. A lebonyolítás úgy nézett ki, hogy hat héten keresztül, minden hétfő és kedd este, egy vagy bizonyos napokon két pályán küzdöttek meg egymással a csapatok. A küzdelem mix hálónál, mix szabályok alapján történt, mérkőzésenként összesen két nyert szettig. Szettveszteség nélküli győzelem esetén három pont járt a nyertes

csapatnak, szettveszteséggel járó győzelem esetén viszont csak két pontot kapott a nyertes csapat, és egy pontot
zsebelhetett be a vesztes csapat. Minden csapat játszott minden csapat ellen, és végül az alábbi sorrend alakult ki:

 

 

Akár már így is sor kerülhetett volna az eredményhirdetésre, de a szervezők szerették volna még népszerűbbé tenni ezt a sportágat, ezt a bajnokságot, éppen ezért úgy döntöttek, hogy a legtöbb pontot összeszedő csapatok még egyszer küzdjenek meg egymással, a bronzmérkőzés és a döntő keretein belül, ahová már el tudnak jönni nagy számban szurkolni az EKE hallgatói.

 

Ez így is történt és november 6-án este 20.30-tól a bronzmérkőzésen küzdött meg egymással a Galaktikusok és az ESN Esterházy csapata, majd ezt követően 21.30-tól a döntőben találkozott az EHÖK és a Hamvasok csapata. A tabellán kialakult helyezésekhez képest történt változás, hiszen a pontszámai alapján negyedik helyen végzett, külföldi cserediákokból álló ESN Eszterházy csapat végül szoros mérkőzésen legyőzte a pontszámai alapján harmadik helyen végző Galaktikusok csapatát.

 

A döntő szintén izgalmas és szoros mérkőzést hozott az érdeklődök számára, viszont itt nem történt helycsere a tabellán elért helyezések tekintetében, és az EHÖK csapata veretlenül állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

 

 

 

 

 


< Vissza