Dobogón!

Zsinórban harmadik győzelmét szerezte az élvonalban az Eger SBS Eszterházy.

 

Milyen igaza volt Tóth Edmondnak, amikor a MOL-Pick Szeged ellen elszenvedett komoly arányú vereséget követően úgy fogalmazott, csak most kezdődik a bajnokság. Az Eger SBS Eszterházy ugyanis azóta egészen egyszerűen nem képes hibázni.

 

Péntek este sem botlott a társaság, amikor a két vereséggel startoló Váci KSE érkezett a Kemény Ferenc Sportcsarnokba. A helyzet nem alakult azonban ilyen egyszerűen, alaposan meg kellett szenvedni a sorozatban elkönyvelt harmadik sikerért, pedig maga a meccs nem kezdődött olyan rosszul.

 

Rögtön a kezdés után magukhoz ragadták a kezdeményezést az egriek, akik 6-3-nál már három találattal vezettek. Nagyon jól startolt a találkozó, mégis egy szemvillanás alatt megváltozott minden, amikor egyre többet kezdett el hibázni a házigazda.

 

A bántó technikai hibák, eladott labdák könnyű gólokhoz juttatták a váciakat, akik így nemhogy „élve maradtak", de totálisan visszajöttek a mérkőzésbe. A második félidőben éppen ezért egyáltalán nem lehetett kiszámítani, milyen végeredmény születik, még az utolsó előtti percben is minden forgatókönyvet el tudtunk képzelni.

 

Csakhogy a végjátékot fórban elkezdő Eger már nem kapitulált többször, ezzel pedig sikerült megőrizni az előnyt, ami újabb két pontot eredményezett. A közönség és a csapat nem véletlenül ünnepelt önfeledten, idei harmadik győzelmével ugyanis már harmadik helyen áll az együttes az első osztályú bajnokság tabelláján.

 

Mestermérleg:

 

Tóth Edmond: - A szezon eddigi legnehezebb mérkőzésén vagyunk túl. Még ha ezúttal el is maradt a jó játék, foggal-körömmel küzdöttünk. Játékban szeretnénk még javulni, hogy jobban kiszolgáljuk a fantasztikus közönségünket.

 

Gúnya Péter: - Ha viccesen akarom felfogni, akkor azt mondom, hogy most legalább nem egy góllal kaptunk ki. A második félidő közepén több olyan szituáció is akadt, amikor nem hoztunk jó döntést. Teljesen más mérkőzés volt ez, mint az előző kettő. Attól függetlenül, hogy csak huszonegy gólt lőttünk, most játszottunk a legjobban. Az elképzelt taktikát szakaszokban jól megoldottuk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I., férfiak, 3. forduló
Eger SBS Eszterházy - Váci KSE 23-21 (13-12)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 700 néző.
V: Bíró Á., Kiss O.
EGER: Stochl - Lezák, Radojevics 2, AFLITULIN 7 (1), Petro 2, DOBÓ ZS. 5, Antl 3 (1). Cs.: Repóth - BAJORHEGYI, KISS G., Takács B. 1, Füzi 2, Szepesi 1, Vaskó. Edző: Tóth Edmond.
VÁC: PAUL - MÉNFŐI 4, Törteli 1, Sakic 2, KOLLER 4, Holpert 4 (3), Davidovics 2. Cs.: Török 1, Tyiskov, Tárkányi 3, Balaz 1, Grbavac. Edző: Gúnya Péter.
Hétméteresek: 3/2. ill. 3/3.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-2, 12. p.: 7-5, 18. p.: 8-7, 24. p.: 9-10, 36. p.: 14-14, 42. p.: 17-17, 48. p.: 19-18, 54. p.: 21-21.

 

 

 

A 3. forduló további eredményei:


MOL-Pick Szeged - Orosházi FKSE-Linamar 35-21
Telekom Veszprém - B.Braun Gyöngyös 39-19
Ceglédi KKSE - Dabas KC VSE 20-21
Sport36-Komló - Csurgói KK 23-22
FTC - CYEB Budakalász 23-27
Balatonfüredi KSE - Grundfos Tatabánya KC 23-19

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.09.23.


< Vissza