Győzelem, két hónap után

Dabasról hozták el a fontos két pontot az Eger SBS Eszterházy férfi kézilabdásai.

 

Egészen szeptember utolsó napjáig kell visszamenni az időben, hogy az Eger SBS Eszterházy első osztályú férfi kézilabda gárdájának legutóbbi bajnoki sikerére emlékezzünk, az FTC legyőzése óta ugyanis mindössze egy ceglédi döntetlennek örülhettünk.

 

Kellett tehát a siker, mint egy falat kenyér, hiszen a remekül sikerült szezonkezdetből összeszorgoskodott pontok lassan kezdenek elfogyni az üldözőkkel szemben. Az újonc, és mindezidáig remekül menetelő Dabas otthonában mégsem várt könnyű ütközet az egriekre.

 

A héten még az is kérdés volt, hogy Radoslav Antl és Richard Stochl egyáltalán tudja-e vállalni a játékot, ám végül mindketten pályára léptek a szépszámú közönség előtt rendezett találkozón. Az első félidőben azonban leginkább a hazaiak akarata érvényesült, a mieinknek az üldöző szerepkör jutott.

A térfélcserét követően, mégis jobban alakult a csata, egy 6-2-es etappal sikerült is megfordítani az állást, és innentől egy új meccs kezdődött. Egészen a végjátékig egyáltalán nem lehetett megjósolni, melyik társaság kerekedik ki győztesen az összecsapásból.

 

Richard Stochl ugyanakkor a hajrában, akárcsak a találkozó többi részében fantasztikus teljesítményt nyújtott, ami meg is alapozta az egri győzelmet. A végére háromtalálatnyi különbséget hozott össze magának Tóth Edmond alakulata, nagyon fontos két pontot gyűjtve ezzel.

 

 

Mestermérleg:

 

Tomori Győző: - A Vácon kezdődő kapusfóbiánk tovább folytatódott az Eger ellen. A mérkőzés végére, mind fizikálisan, mind fejben elfáradtunk.

 

Tóth Edmond: - Minden elismerésem a fiúké, hogy ebben a szituációban csapatként tudtak győzni.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I., férfiak, 11. forduló
Dabas VSE KC - Eger SBS Eszterházy 20-23 (12-9)
Dabas, 1300 néző.
V.: Nagy F., Túróczy J.
DABAS: HOLLÓ - ORSZÁGH 4, Petrovski, Slachta 1, Bíró 1, HALÁSZ 6 (1), Kekezovics 4 (1). Cs.: Duleba, Podoba - Bakos, Simovic, Lókodi, Lepsényi, Pocsai 3 (2), Zakics 1. Edző: Tomori Győző.
EGER: STOCHL - Lezák, RADOJEVICS 4, Bajorhegyi, Kiss G., Petro 3, Szepesi. Cs.: Repóth, Nagy - Vaskó 2, Szabó P., AFLITULIN 5 (3), Takács B. 3, DOBÓ 4, Antl 2 (1), Füzi. Edző: Tóth Edmond.
Hétméteresek: 7/4. ill. 4/4.
Kiállítások (kétperces): 4 perc, ill. 12 perc.
Az eredmény alakulása: 7. perc: 2-2, 15. p.: 8-3, 23. p.: 8-6, 34. p.: 13-12, 40. p.: 15-15, 47. p.: 17-18, 54. p.: 19-20.

 

 

 

A 11. forduló további eredményei:


Ceglédi KKSE - MOL-Pick Szeged 26-30
FTC - Orosházi FKSE-Linamar 18-18
Csurgói KK - B.Braun Gyöngyös 34-27
Balatonfüredi KSE - Sport36-Komló

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.11.26.
(FOTO: dabashandball.hu)


< Vissza