Győztes hazai premier

Végig szorosan alakuló meccset sikerült megnyerniük férfi kézilabdásainknak.

 

Ahogyan arra számítani lehetett, az Orosháza elleni mérkőzés jelentette az igaz szezonnyitót az Eger SBS Eszterházy férfi kézilabda együttese számára, legalábbis az egy héttel korábban rendezett, Szeged otthonában lebonyolított összecsapást nem igazán lehetett mérvadónak tekinteni.

 

A szombat délutánit viszont annál inkább, hiszen egy potenciális rivális ellen kellett pályára lépni, méghozzá hazai környezetben. Alaposan ki voltak már éhezve a hazai szurkolók a tétmeccsre, amit bizonyít is, hogy megteltek a Kemény Ferenc Sportcsarnok lelátói, és a szokásoknak megfelelően, remek hangulat uralkodott a találkozón.

 

El is kélt a bíztatás, mert az egriek ezúttal is tartalékosan léptek pályára. Elég nehézkesen is indult be a játék, és a mérkőzés elején bizony még az orosháziak vezettek. Szerencsére nem sokáig mutatott vendég előnyt az eredményjelző, onnantól kezdve pedig, hogy megfordították az állást a hazaiak, többet már nem adták ki kezükből a
fórt.

 

Ettől függetlenül a plusz négyes differenciától nagyobb különbséget nem sikerült kialakítani, ami azt jelentette, hogy folyamatosan ott lihegett vendéglátója nyakán az Orosháza. A végjátékban meg is érkezett egyetlen találatra Buday Dániel alakulata, de a fokozódó izgalmak ellenére, szerencsére kézben tudta tartani a meccset az SBS, Lezák Áron találatával pedig bebiztosította a szezon első győzelmét.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Edmond: – A küzdelem dominált. Nagyon sokat jelentett az a fantasztikus szurkolótábor, amely mögöttünk állt. Kevés játékos áll a rendelkezésemre, ezért lassítanunk kellett, hogy kibírjuk a hatvan percet. Bejött.

 

Buday Dániel: – Kemény, férfias csatát vívtunk. A döntő szituációkban sokat hibáztunk, amit ilyen szinten nem engedhetünk meg magunknak. A helyzetkihasználáson van mit javítani.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I., férfiak, 1. forduló
Eger SBS Eszterházy - Orosházi FKSE-Linamar 27-25 (12-10)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 700 néző.
V.: Andorka, Hucker.
EGER: STOCHL - Lezák 3, Dobó Zs. 4, AFLITULIN 6 (1), PETRO 5, Takács B. 1, ANTL 8. Cs.: Bajorhegyi, Kiss G., Szepesi, Füzi. Edző: Tóth Edmond.
OROSHÁZA: Szabó L. - ANTAL 5, Ferenczi 2, Markovszki 1, Srsen, Z. RADOJEVICS 7, Németh L. 3. Csere: Herjeczki - Knezevics 3, Gyene 1 (1), Morva, Németh G. 2, Pásztor 1. Edző: Buday Dániel.
Hétméteresek: 1/1. ill. 2/1.
Kiállítások (kétperces): 4 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-2, 12. p.: 5-5, 18. p.: 8-6, 24. p.: 10-8, 36. p.: 15-11, 42. p.: 17-15, 48. p.: 21-18, 54. p.: 24-22.

 

 

 

Az 1. forduló további eredményei:

 

MOL-Pick Szeged – Grundfos Tatabánya 28-25
Ceglédi KKSE – FTC 34-24
Telekom Veszprém – Csurgói KK 31-15
Balatonfüredi KSE – CYEB Budakalász 30-26
Váci KSE – B.Braun Gyöngyös 24-25

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.09.10.
(FOTO: Szántó György)


< Vissza