Izgalmas zárás

Mínusz nyolcról is visszajött, mégis kikapott az Eger SBS Eszterházy.

 

Érzelmes mérkőzésre számíthattunk vasárnap késő délután, amikor az idei NB I-es szezon utolsó találkozóján lépett pályára a hazai környezetben szereplő Eger SBS Eszterházy férfi kézilabdacsapata.

 

Érzelmesre, mert már a meccs elején elhangzott, hogy miután vége az összecsapásnak, a négy távozótól, nevezetesen Richard Stochltól, Andrej Petrótól, Radoslav Antltól, illetve Igor Radojevicstól közösen vesz búcsút a klub, és a szurkolótábor. Előbb azonban még le kellett játszani a Csurgó elleni csatát, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak.

 

Nem is lett az, hiszen már az első félidő felénél nyolc góllal vezettek a vendégek (2-10). Nem igazán akart összejönni szinte semmi sem az egrieknek, Tóth Edmond ezért próbálta keverni a lapokat becsülettel. Több esetben két irányítóval, vagy két beállóval játszottak a hazaiak, sőt, még hét mezőnyjátékossal is, de az első félidő tényleg katasztrofálisra sikeredett.

Fordulás után mínusz hétről indult tovább a parti, viszont látszódott a fiúkon, hogy próbálnak mindent kiadni magukból az utolsó idei fellépésen. A nagy akarásnak előbb-utóbb meg is lett az eredménye, amihez nagyon kellettek Richard Stochl parádés védései.

 

A vérszemet kapó Eger aztán egyre közelebb férkőzött ellenfeléhez, és néhány perccel a vége előtt Andrej Petro találatával ki is egyenlített. Mondhatnánk, hogy ekkor egy új mérkőzés kezdődött, de innentől már csak néhány minutum maradt hátra a játékból.

 

Sajnos a remélt fordítás elmaradt, hogyha pedig ez nem lett volna elég, a csurgóiak ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést, és végül meg is nyerték a meccset. A végső dudaszó megszólalását követő síri csendet néhány másodperc múlva mégis dübörgő vastaps váltotta, nagyot küzdött ugyanis a házigazda, és összességében nagyon simán harcolta ki remek őszi szereplésével, hogy ne kelljen izgulni a bennmaradás biztosításáért.

 

Mestermérleg:

 

Tóth Edmond: - Nagyon akartak a fiúk, ilyen görcsösen még soha nem játszottunk. Igaz ez főleg a négy távozó játékosunkra. A szünetben sikerült megnyugtatni a csapatot, a második félidőben már egymásért küzdve dolgoztuk le a hátrányt. Sajnálom, hogy a végén nem sikerült pontot szerezni, de én így is nagyon büszke vagyok a csapatomra.

 

Bencze József: - Sokáig magabiztosan vezettünk, uraltuk a mérkőzést, majd egy időszakban sok ziccert hibáztunk, amivel lehetőséget adtunk az Egernek, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe. A hazaiak éltek ezzel, a második félidőben minden tekintetben visszaesett a teljesítményünk, és egy parázs végjáték alakult ki.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I., férfiak, 26. forduló
Eger SBS Eszterházy - Csurgói KK 25-26 (8-15)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 750 néző.
V.: Nagy F., Túróczy J.
EGER: STOCHL - Lezák 2, RADOJEVICS 4, Bajorhegyi 1, Kiss G., Petro 2, Antl 4. Csere: Repóth - TAKÁCS B. 5, AFLITULIN 5 (3), Füzi, Szepesi I. 1, Vaskó 1. Edző: Tóth Edmond.
CSURGÓ: BALOGH T. - VASICS 9 (3), Josic, Cehte, Hadziomerovics 3, Ferreira 3, Kovacsics. Cs.: Balogh Á. - Vasvári, HANUSZ 4, Pavlovics, Tóth A. 4, GAZDAG 3, Fejtő, Géczi. Edző: Bencze József.
Hétméteresek: 6/3. ill. 4/3.
Kiállítások (kétperces): 2 perc, ill. 2 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 0-2, 12. p.: 1-6, 18. p.: 2-10, 24. p.: 4-10, 36. p.: 11-18, 42. p.: 14-19, 48. p.: 18-22, 54. p.: 20-23.

 

 

 

A 26. forduló további eredményei:


Balatonfüredi KSE - Ceglédi KKSE 34-23
Váci KSE - Orosházi FKSE-Linamar 26-19
Sport36-Komló - CYEB Budakalász 27-26
B.Braun Gyöngyös – FTC 26-26
Telekom Veszprém - Grundfos Tatabánya KC 28-25

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.06.07.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza