Komlói siker a körcsarnokban

Fájó pontokat hullajtott saját otthonában az Eger SBS Eszterházy.

 

 

Gebhardt Ádám nyitótalálatát követően, az ötödik percben vette át a vezetést (2-1) a házigazda. Egészen a játékrész hajrájáig jól sáfárkodott előnyével az Eger, majd a huszonnyolcadik percben 12-11-nél került ismét lépéselőnybe a Komló.

 

Nehezen találtak rést a baranyaiak védőfalán Igor Radojevicsék, a gólszerzésből leginkább Lezák Áron vette ki a részét. A jobbszélső rendkívül higgadtan értékesítette a lehetőségeit, az első játékrészben öt alkalommal vette be a rivális kapuját.

 

A fordulást követően Goran Trkulja, Srecko Jerkovic és Igor Markovics kiállításával néhány másodpercre hármas emberelőnybe is került az Eger, de ez sem rogyasztotta meg a vendégeket. A mieink ugyan 14-13-as állásnál újból átvették a vezetés, de örömük nem tartott sokáig, komlói részről ugyanis nem maradt el a válasz.

Egyenlített, és ismét fordított a vendégcsapat, innen pedig már nem volt visszaút a mieinknek. Érdekesség, hogy a szünet után tizennyolc percig mindössze egy akciógólt jegyezhettek a vendégek, miközben Bujtár Ádám révén sorozatban öt hétméterest is értékesítettek.

 

Egri részről továbbra is hiányoztak a jó átlövő-teljesítmények, sok esetben bosszantó technikai hibák borzolták a kedélyeket. Bő öt perc volt hátra a találkozóból, amikor ötgólosra (17-22) növelte előnyét a Komló, amivel végleg eldöntötte a pontok sorsát.

 

Az Eger SBS Eszterházy idénybeli nyolcadik vereségét szenvedte el, mind közül az egyik legfájóbbat. Andrej Petróék egy hét múlva a Mezőkövesd ellen javíthatnak.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Edmond: - El kell ismerni, ezúttal sokkal jobban játszott a Komló. Az elején nem úgy sikerült a védekezésünk, ahogy azt szerettük volna, taktikailag jól felkészültek belőlünk a vendégek. Bajorhegyi Ádám korai elvesztését nagyon megéreztük. A legnagyobb gondot mégis a hatos fal elleni támadójáték jelentette. A lövőink nem fogtak ki jó napot. Elveszítettünk egy mérkőzést hazai pályán, amely az első igazán fájdalmas pofon. Vendégként megpróbáljuk valahol visszaszerezni. Sajnálom a szurkolókat. Szerettük volna, ha pozitív élményekkel térhetnek haza.

 

Kilvinger Bálint: – Nem hinném, hogy ekkora a különbség a két csapat között. Ahogy azt előzetesen gondoltam, a napi forma határozhatja meg a találkozó alakulását. Igyekeztünk alaposan felkészülni az Eger játékából, ami nem könnyű, hiszen remek kézilabdázók alkotják a gárdát, akik kellően összeszokottak. Rendkívül motiváltak voltunk, nagyon összeszedett játékkal nyertünk. Aki pályára lépett, kivette a részét a győzelemből. Nem ért még véget a bajnokság, de ezek az idegenbeli győzelmek nagyon sokat érhetnek a végelszámolásnál. Egyre jobban megérezzük, hogy miként lehet vendégként sikeresen szerepelni.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I., férfiak, 13. forduló
Eger SBS Eszterházy - Sport36-Komló 20-25 (12-13)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 700 néző, V.: Bonifert, Oláh.
EGER: Stochl - LEZÁK 6, Radojevics 2, Dutra 2, Petro 2, Szabó P. 1, ANTL 6 (4). Cs.: Repóth - Bajorhegyi, Kiss G., Dobó 1, Padla. Edző: Tóth Edmond.
KOMLÓ: Selymes - Gebhardt 4, Obradovics 1, Trkulja 1, MARKOVICS 2, JERKOVIC 5, Szögi. Cs.: Granic - MARCSEK 2, Kékesi 2, Szöllősi B. 2, Katzirz 1, Laufer, BUJTÁR 5 (5). Edző: Kilvinger Bálint.
Hétméteresek: 4/4. ill. 6/5.

Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 8 perc.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-1, 12. p.: 5-4, 18. p.: 8-7, 24. p.: 11-10, 36. p.: 14-14, 42. p.: 15-16, 48. p.: 16-18, 54. p.: 17-21.

 

 

 

A 13. forduló további eredményei:


Balmazújvárosi KK - Orosházi FKSE-Linamar 26-30
Balatonfüredi KSE - MOL-Pick Szeged 21-33
Csurgói KK - B. Braun Gyöngyös 28-20
CYEB Budakalász - Grundfos Tatabánya KC 25-26
Ceglédi KKSE - Váci KSSE 30-28

 

 

 

 

 

 

Forrás: handballeger.hu, Sike Károly, 2016.12.11.

(FOTO: Szántó György, archív)


< Vissza