Közel a Tatabányához

Végig szoros mérkőzést tudott játszani az Eger SBS Eszterházy.

 

Vasárnap este egymás után két sikeresen megvívott találkozó után sorozatban harmadjára is veretlen maradt volna az Eger SBS Eszterházy első osztályú férfi kézilabdacsapata aktuális fellépésén. A Cegléd otthonában szerzett egy pont, valamint a dabasi győzelem után viszont most egy sokkal nehezebb ütközet várt a társaságra.

 

Mondjuk ezt úgy, hogy a Grundfos Tatabányai KC elleni összecsapást hazai környezetben vívhatta meg a társaság, a harmadik legerősebb magyar csapattal szemben legalábbis mindenképp bravúr kellett volna a pontszerzéshez.

 

Elsődlegesen így tehát egy szoros meccsben reménykedtünk, amit végül meg is kaptunk. Jobban kezdtek egyébként a hazaiak, volt olyan szituáció, amikor már két találattal is vezettek, a tatabányaiak pedig csak az első félidő közepén álltak először jobban.

Innentől ugyanakkor már kizárólag Vladan Matics tanítványai élvezhették a fórt, leszámítva azokat a periódusokat, amikor sikerült az egri egyenlítés. A szünetig háromgólos különbség volt a legnagyobb a két fél között, 6-9-es állás után azonban ismét összejött a hazai egalizálás.

 

A térfélcserét követően, érezhetően nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a vendégek, és már néggyel is meg tudtak lógni. A házigazda kedvét viszont ez sem szegte, és még egyszer sikerült felzárkózni mínusz kettőre. A végén mégis kétszer ekkora különbség alakult ki, hiszen bár az utolsó percbe lépve 24-26 is szerepelt még az eredményjelzőn, de két nagy hibát még ki tudott használni a Tatabánya.

 

Összességében talán túlzónak is tűnik a mérkőzés összképe alapján ez a differencia, ami azt jelenti, hogy tényleg közel tudott maradni ellenfeléhez az Eger. Emiatt mindenképp büszkék lehetünk a fiúkra, mint ahogyan a közönség is büszke volt, az összecsapást követően ugyanis még percekig zúgott a vastaps.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Edmond: - Sok tényező is hátráltatta a felkészülésünket. A győzelemhez sok jó egyéni teljesítményre lett volna szükség, ezekkel azonban adósak maradtunk.

 

Vladan Matics: - Nem sok időnk volt készülni a mérkőzésre, ezért különösen értékes a győzelem. Sok esetben pontatlannak bizonyultunk, de a két pont most mindennél fontosabb volt.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I., férfiak, 12. forduló
Eger SBS Eszterházy - Grundfos Tatabánya KC 24-28 (11-13)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 750 néző.
V.: Bíró Á., Kiss O.
EGER: STOCHL 1 - Lezák 1, Radojevics 3, Bajorhegyi, Kiss G., Petro 4, Antl 2. Cs.: Repóth - Aflitulin 3, Szabó P. 1, Szepesi 1, Vaskó 2, Takács B. 4 (1), Dobó Zs. 1, Füzi 1. Edző: Tóth Edmond.
TATABÁNYA: Iancu - Harsányi 3 (1), Grigoras 3, Bozovics 1, Vranjes 3, ILYÉS 3, VUJOVICS 8. Cs.: SZÉKELY - Sipos, Vrankovics 3, Juhász Á. 2, Szöllősi Sz., Pásztor 2. Edző: Vladan Madics.
Hétméteresek: 1/1. ill. 3/1.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-2, 12. p.: 5-4, 18. p.: 6-9, 24. p.: 10-11, 36. p.: 13-16, 42. p.: 14-18, 48. p.: 16-20, 54. p.:20-24.

 

 

 

A 12. forduló további eredményei:


MOL-Pick Szeged - CYEB Budakalász 35-35
B.Braun Gyöngyös - Orosházi FKSE-Linamar 26-25
Balatonfüredi KSE – FTC 30-21
Sport36-Komló - Ceglédi KKSE 15-23
Váci KSE - Csurgói KK 26-31

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.12.03.
(FOTO: handballeger.hu, Lénárt Márton)


< Vissza