Szorongattuk a Szegedet

Egy félidőig állt igazán szorosan az Eger SBS Eszterházy hazai bajnokija.

 

Ahogyan vártuk, teljesen megtelt kedd este a Kemény Ferenc Sportcsarnok, de nem véletlenül, hiszen a férfi kézilabda NB I. aktuális játéknapján a MOL-Pick Szeged volt a vendég.

 

Igazság szerint, már hétfő óta a hevesi megyeszékhelyen tartózkodtak Juan Carlos Pastor tanítványai, hiszen a vasárnap esti, címvédő Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésről egyenesen Egerbe vezetett az alföldiek útja. A meccs napján így már az esti összecsapás helyszínén tartott átmozgató edzést az egyik legjobb magyar együttes.

 

Visszatérve a hangulatra és a várakozásra, egy órával a kezdés előtt nyitották meg a kapukat a szurkolók előtt, akik már hosszú percekkel a startot megelőzően elfoglalták az üres székeket. Nagyon sokáig aztán igencsak jó hangulatban nézhették az összecsapást, hiszen olyan kedvenceket láttak a pályán, akik nem ijednek meg sokkal nevesebb ellenfelüktől.

Az első félidő közepén több alkalommal is sikerült vezetnie az Eger SBS Eszterházynak, köszönhetően elsősorban a támadójáték során nagyot nyújtó Inal Aflitulin, Igor Radojevics kettősnek. Öröm volt látni, hogy a vendégek spanyol trénere több alkalommal ingerülten vitatkozik játékosaival, amiért nem az történik a pályán, amit elterveztek a csongrádiak, hiszen az első játékrészben tényleg komoly feladat elé állította ellenfelét a házigazda.

 

Fordulás után aztán változott a helyzet, szemmel láthatóan nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Pick, és viszonylag hamar elhúzott az egriektől. Mindez egyébként annak volt köszönhető, hogy a szegedieknél világsztárok érkeztek a kispadról, és egyáltalán nem lehetett pihentetésről beszélni a nagy hazai ellenállás következtében.

 

A meccs hátralévő részében is derekasan állták a sarat Tóth Edmond fiai, nagyjából négy-hat gól között ingadozott a differencia. A végjáték azonban már egyértelműen a Szegedé volt, amely társaság végül kilenc találattal bizonyult jobbnak vendéglátójától, de egyáltalán nem kell szégyenkeznie az Egernek, mert egy nálánál sokkal erősebb ellenféllel szemben tartotta magát nagyon sokáig jól.

 

Mestermérleg:

 

Tóth Edmond: - Igyekeztünk felnőni a Szegedhez, úgy vélem, ez a minimális különbség a két csapat között. Próbáltuk kiszolgálni a közönséget, ami úgy érzem, sikerült is.

 

Juan Carlos Pastor: - Két nappal a szkopjei Bajnokok Ligája-mérkőzés után egyetlen meccs sem könnyű. A második félidei teljesítményünknek köszönhetően nyertünk. A találkozó úgy alakult, hogy kevesebb lehetőség jutott a fiataljainknak.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I., férfiak, 18. forduló
Eger SBS Eszterházy - MOL-Pick Szeged 24-33 (12-15)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 930 néző.
V: Bonifert F., Oláh V.
EGER: Stochl - Lezák 1, RADOJEVICS 5, Bajorhegyi, KISS G., Petro 4, AFLITULIN 7 (1). Cs.: Repóth - Antl, Szabó P. 2, Szepesi, Dobó Zs. 1, Vaskó 1, Takács B. 3 (1). Edző: Tóth Edmond.
SZEGED: Sego - Sostaric 4, Srsen 4, Skube 1, Bánhidi, Thiagus Petrus 2, Sigurmannsson 4 (1). Cs.: Nagy M. - Zubai 3, Bodó 3, ZSITNYIKOV 3, Blazevic, Källman 1, PEDRO RODRÍGUEZ 5, Fekete 2, Hegedüs M. 1. Edző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteresek: 2/2. ill. 1/1.
Kiállítások (kétperces): 2 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-2, 12. p.: 3-4, 18. p.: 6-6, 24. p.: 9-11, 36. p.: 14-19, 42. p.: 17-23, 48. p.: 19-24, 54. p.: 21-27.

 

 

 

A 19. forduló további eredményei:


FTC - Telekom Veszprém 26-31
Ceglédi KKSE - Orosházi FKSE-Linamar 25-19
Sport36-Komló - Váci KSE 29-24
Balatonfüredi KSE - B.Braun Gyöngyös 34-26
CYEB Budakalász - Csurgói KK 25-25
Dabas KC VSE - Grundfos Tatabánya KC 26-26

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.02.21.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza