Micsoda zárás!

Nyolc góllal verte mezőkövesdi riválisát az Eger SBS Eszterházy.

 

Bő három hónappal a vendégként aratott győzelmet követően, hazai pályán is diadalmaskodott az Eger SBS Eszterházy a Mezőkövesdi KC-vel szemben. A nyolcgólos sikernek köszönhetően a tabella kilencedik helyén telel a megyeszékhelyi együttes.

 

Kimagasló egyéni teljesítményeknek ezúttal sem voltunk híján, egy bizonyos Dobó Zsoltról azonban érdemes külön is megemlékezni. Az elmúlt hetekben saját maga által is bevallottan formahanyatlással küzdő balátlövő ezúttal olyan erényeket csillogtatott, amire rég nem akadt példa. A mezőny legeredményesebb játékosaként úgy szerzett kilenc akciógólt, hogy a saját posztján kívül irányítóként is feladatot kapott, továbbá a védekezésben is fontos szerepet töltött be.

 

A negyvenegyedik születésnapját ünneplő Richard Stochl, valamint az Andrej Petro és Radoslav Antl alkotta szlovák trió sokadszor bizonyította hatalmas munkabírását. Az egri közönség óriási tisztelettel csodálja ezeket a nagyszerű sportembereket, akik az MKC legyőzésében is oroszlánrészt vállaltak. A hetek óta bombaformát futó Lezák Áron ezúttal hat találatig jutott, tette mindezt elképesztő magabiztossággal.

A találkozó – a fentiek ismeretében, talán nem túl meglepő módon - végig az egri gárda szájíze szerint alakult. A tizenhetedik percben 6-6-os állásnál mutatott utoljára döntetlen állást az eredményjelző, a folytatásban már csak a vendéglátók hátát nézte a Mezőkövesd. A második játékrész elején kettős emberhátrány sem zökkentette ki Igor Radojevicséket, így a negyvennyolcadik percben egyetlen lépésre került a kétszámjegyű különbségtől (25-16) az Eger.

 

Ekkor még tudott kozmetikázni az eredményen az MKC, de az ötvennegyedik percben (28-18) a hazai B-közép legnagyobb örömére kezdődhetett a „kiszámoló". A végjáték már nem az izgalmakról szólt, a kövesdi Magico Ultras szurkolói csoport érzelmektől sem mentesen, már percekkel a végső dudaszó megszólalása előtt elhagyta a lelátót.

Két vesztes mérkőzés után aratott így ismét győzelmet az Eger SBS Eszterházy, ezért a tabella kilencedik helyén – megelőzve a megyei rivális gyöngyösieket is – vonulhat a karácsonyi pihenőre.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Edmond: - Nehéz időszakon vagyunk túl, két elveszített mérkőzés után vártuk a Kövesdet. Ezzel a győzelemmel, úgy érzem, kiköszörültük a csorbát. Az első perctől kezdve sokkal magabiztosabbak voltunk ellenfelünknél, sok kiváló egyéni teljesítményt láttam. Támadásban Dobó Zsolt személyében visszanyertünk egy embert.

 

Janó Pál: - A stabil védekezésből szerettünk volna kiindulni, ez sajnos nem működött. A második félidő elején döntő szituációkban hibáztunk, amit jól kihasznált az Eger. A játék minden elemében fölénk nőtt a házigazda.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I., férfiak, 14. forduló
Eger SBS Eszterházy - Mezőkövesdi KC 30-22 (15-11)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 800 néző.
V.: Hargitai G., Markó G.
EGER: STOCHL - LEZÁK 6, RADOJEVICS 4, DOBÓ 9, PETRO 4, Szabó P., ANTL 6 (3). Cs.: Repóth - BAJORHEGYI, KISS G., Dutra 1, Menyhárt. Edző: Tóth Edmond.
MKC: KOVÁCS J. - Radnic 2, Grigorjev 4, Grünfelder 1, Trivkovics, LÓKODI 7, Szepesi 3 (3). Cs.: Holló B. - Vukic 1, Vasko, GULAS 4, Pordán, Szelviaszjuk, Kiss R. Edző: Janó Pál.
Hétméteresek: 3/3. ill. 3/3.
Kiállítások (kétperces): 12 perc, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-1, 12. p.: 5-3, 18. p.: 7-6, 24. p.: 11-8, 36. p.: 18-13, 42. p.: 22-14, 48. p.: 25-16, 54. p.: 28-18.

 

 

 

A 14. forduló további eredményei:


Ceglédi KKSE - Sport36-Komló 26-26
Balmazújvárosi KK - Váci KSE 24-19
Balatonfüredi KSE - B. Braun Gyöngyös 26-21
Grundfos Tatabánya KC - MOL-Pick Szeged 18-18
Csurgói KK - Orosházi FKSE-LINAMAR 32-24

 

 

 

 

 

 

Forrás: handballeger.hu, Sike Károly, 2016.12.18.

(FOTO: heol.hu, Lénárt Márton)


< Vissza