Nagy pofon a szegedi nyitányon

Tizenhét gólos vereséggel indította az új szezont az Eger SBS Eszterházy.

 

A bajnokság egyik legnehezebb ellenfelének otthonában kezdte el a 2017/2018-as évadot az Eger SBS Eszterházy NB I-es férfi kézilabdacsapata, a MOL-Pick Szeged elleni összecsapás ezért nem kimondottan kecsegtetett sok jóval.

 

Tóth Edmond együttesében ráadásul több személy játéka is kérdéses volt. Igor Radojevics vállsérülése miatt pályára sem léphetett, de a közelmúltban több meccset is kihagyó Szabó Péter, Lezák Áron kettős sem mondhatni, hogy száz százalékos állapotban szerepelt volna.

 

Ami a mérkőzést illeti, sok illúziónk nem volt, mégis, rögtön a találkozó elején nagyon könnyen ellépett a házigazda. Az első félidő végére így aztán már majdnem húsz gólt kapott a vendég gárda, ellenben elég kevésszer talált az ellenfél hálójába.

Összességében sok mindent nem lehetett leszűrni a kétszer harminc perc során, mert egyértelműen megmutatkozott, hogy a két együttes nem azonos célokért fog küzdeni a szezon során. A végére tizenhét gólos vereség jött össze az egrieknek, akik értelem szerint, az egy hét múlva esedékes, Orosháza elleni hazai meccsen szeretnének robbantani.

 

 

Mestermérleg:

 

Juan Carlos Pastor: - Kemény védekezéssel kezdtünk és sok labdát szereztünk, emiatt korán jelentős előnyt harcoltunk ki magunknak. Miután eldöntöttük a találkozót, igyekeztünk minden lehetőséget kihasználni a különböző elemek gyakorlására. Sok olyan kézilabdázónk van, akiknek még el kell sajátítani a filozófiánkat, tanulniuk kell a játékrendszereket. Igyekeztünk a legjobban kihasználni ezt a hatvan percet, de látjuk, hogy még rengeteg munka áll előttünk.

 

Tóth Edmond: - A szegediek hatalmas védőfalat húztak elénk, emellett remekül kontráztak. Jelenleg ez a különbség reálisnak mondható. Hozzátartozik, hogy magunkhoz képest gyengén játszottunk, a helyzetkihasználásunk nagyon akadozott. Az adódó lehetőségeket nem becsültük meg eléggé, az ellenfél kapusa, Marin Sego szinte megbabonázott bennünket. Egyelőre kevesen vagyunk, bízom benne, hogy mielőbb mindenki megfelelő állapotba kerül. Előzetesen úgy gondoltam, ez a mérkőzés jól szolgálja majd a felkészülésünket a számunkra igazán fontos Orosháza elleni ütközetre. Emiatt is jócskán maradt bennem hiányérzet.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I., férfiak, a 6. fordulóból előrehozott mérkőzésen:
MOL-Pick Szeged - Eger SBS Eszterházy 32-15 (19-8)
Szeged, Újszegedi sportcsarnok, 1000 néző.
V.: Nagy F., Túróczy.
SZEGED: SEGO - Rodríguez, Balogh Zs. 5 (3), Skube, Gaber 3, BODÓ 4, KÄLLMAN 6. Cs.: SIERRA - Blazevic, Thiagus Petrus 2, Buntic 1, Sigurmannsson 4 (1), Sostaric 3 (1), Bánhidi 2, Zsitnyikov 1, Fekete B. 1. Edző: Juan Carlos Pastor.
EGER: Stochl - Vaskó 2, Dobó Zs. 1, Bajorhegyi, Kiss G., Petro, Antl 2. Cs.: Repóth - Füzi 2, Takács B. 1, AFLITULIN 5 (1), Szepesi 2, Szabó P., Lezák. Edző: Tóth Edmond.
Hétméteresek: 7/5. ill. 1/1.
Kiállítások (kétperces): 2 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 5-1, 12. p.: 10-2, 18. p.: 12-4, 24. p.: 15-5, 36. p.: 19-9, 42. p.: 23-10, 48. p.: 26-13, 54. p.: 29-15.

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.09.10.
(FOTO: Kocsis Alíz)


< Vissza