Nem történt csoda Tatabányán

Igazolva a papírformát, hét góllal kaptak ki a bronzérmesnél férfi kézilabdásaink.

 

Jól kezdett Tatabányán, az NB I-es férfi kézilabda bajnokság idei utolsó előtti fordulójában az Eger SBS Eszterházy csapata, az első percekben ugyanis rögtön kétgólos előnyre sikerült szert tenni.

 

A kilencedik minutumra azonban már meg is fordult az állás, és innentől kezdve folyamatosan a házigazda kezében volt a vezetés. Egyébként is ünnepnapra készültek a vendéglátók, kihasználva ugyanis azt, hogy szezonbeli utolsó hazai bajnokijukon szerepelnek, nagy közönség előtt vehették át a pontvadászat harmadik helyezettjének járó bronzérmeket.

 

Ezen kívül is történt még köszöntés. A napokban bejelentettek szerint, a profi karrierét harminchat esztendősen befejező, kétszeres olimpiai negyedik Harsányi Gergelynek jogosan járt a vastaps. Egy remek pályafutás fejeződik be, amihez az egriek is gratuláltak.

 

Visszatérve a találkozó menetére, ez a fajta ünnepi hangulat végig rányomta a bélyegét a játék képére. A tatabányaiak magabiztosan építgették előnyüket, de azért mieink sem törődtek bele sorsukba, próbálták a lehető legmesszebb nyújtani a mérkőzés izgalmi részét.

 

Végül mégis hétgólos különbség alakult ki a felek között, ami ugyanakkor abszolút igazolja a papírformát. Egy körrel a befejezés előtt ezzel továbbra is kilencedik helyen állnak az egriek, amennyiben pedig a jövő vasárnapi, Csurgó elleni szezonzárót sikerrel veszik, úgy nagy valószínűség szerint, a nyolcadik pozícióban végeznek.

 

 

Mestermérleg:

 

Vladan Matics: - Szépen, újra bronzérmet nyerve fejeztük be hazai pályán a szereplésünket. A közönséget jól szórakoztattuk, sok gólt lőttünk. A visszavonuló Harsányitól méltó módon köszöntünk el.

 

Tóth Edmond: - A hazai csapat ünnepi hangulatot varázsolt a pályára. Ennek ma mi voltunk a szenvedő alanyai.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I., férfiak, 25. forduló
Grundfos Tatabánya – Eger SBS Eszterházy 35-28 (17-13)
Tatabánya, 900 néző.
V: Hargitai G., Markó G.
TATABÁNYA: SZÉKELY M. 1 - HARSÁNYI 1 (1), Grigoras 2, Sipos 1, Ilyés, Vranjes 2, VUJOVICS 5 (1). Cs.: Szöllősi B. 3, BOZSOVICS 5, Juhász 2, VRANKOVIC 8, SZÖLLŐSI SZ. 2, Dénes, Pásztor 3. Edző: Vladan Matics.
EGER: Stochl - Vaskó 1, RADOJEVICS 5, Petro 1, TAKÁCS B. 8 (2), Kiss G., Szepesi 1. Cs.: Bajorhegyi 1, AFLITULIN 4 (1), Füzi 4, Antl 1, Lezák 1, Tóth R. 1. Edző: Tóth Edmond.
Hétméteresek: 2/2. ill. 4/3.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-3, 9. p.: 4-3, 18. p.: 9-6, 26. p.: 14-9, 36. p.: 21-14, 42. p.: 22-18, 47. p.: 28-20, 55. p.: 32-24.

 

 

 

A 25. forduló további eredményei:


Ceglédi KKSE - Sport36-Komló 25-30
FTC - Balatonfüredi KSE 36-39
Csurgói KK - Váci KSE 25-26
Orosházi FKSE-Linamar - B.Braun Gyöngyös 23-33
Dabas KC VSE - MOL-Pick Szeged 24-34

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.04.29.
(FOTO: Szántó György, archív)


< Vissza