Nincs meglepetés Veszprémben

Tizenkét gólos vereség vetett véget a négymeccses egri győzelmi szériának.

 

Hétközi mérkőzés jelentette az Eger SBS Eszterházy férfi kézilabdásainak következő bajnoki feladatát, az NB I. ötödik fordulójában ugyanis a Telekom Veszprém otthonába látogatott a társaság.

 

A párosításból kiindulva, nem sok esélyük lehetett a vendégeknek a világ egyik legjobbja ellen, és a találkozó viszonylag hamar el is dőlt. Még az első félidőben jártunk, amikor már kialakult a tízgólos különbség, ami gyakorlatilag el is döntötte a legfontosabb kérdést.

 

Érdekes módon, fordulás után jobban játszottak az egriek, és innentől kezdve már nem is nagyon növekedett a hátrány. Végül tizenkettő gólos vereség lett a bakonyi kirándulásból, de ezzel együtt is több mint jónak nevezhető Dobó Zsolték bajnoki rajtja, hiszen hat meccsből csak a Szeged, Veszprém kettőstől kaptak ki, ráadásul mindkét esetben idegenben.

 

Mestermérleg:

 

Ljubomir Vranjes: Örülök, hogy sikerült megszerezni a két pontot. Úgy gondolom, hogy az Eger egy csapdába csalt minket, hiszen nagyon lassan játszottak. Mi próbáltunk futni, de ők lassan játszottak, és még a bírók is engedték a lassú játékot. Nem szeretem a lassú játékot. Mindenki azt várta, hogy ma nyerünk, és ez sikerült is, azonban nem vagyok elégedett a játékkal, amit ma produkáltunk. Tudunk ennél sokkal jobban játszani, és fogunk is. A héten kicsit keményebben edzettünk, de ennek nem kellett volna látszódnia a mai mérkőzésen. Legközelebb jobbak leszünk.

 

Tóth Edmond: Gratulálok a Veszprémnek, az ő szintjükhöz méltóan játszottak ellenünk, mi is próbáltunk valami hasznot találni a meccsnek, pár elemében sikerült is. Ilyen védelem ellen nehéz támadni. A Veszprém azt játszotta, amit akart, gyors gólokat lőttek. Sok kontra gólt kaptunk pedig készültünk rájuk, mégsem tudtunk mit csinálni velük. Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A másodikban jobban tartottunk magunkat, és olyan eredmény született, ami reális.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I., férfiak, 5. forduló
Telekom Veszprém - Eger SBS Eszterházy 31-19 (16-7)
Veszprém, Veszprém Aréna, 1800 néző.
V.: Paska D., Vastag S.
VESZPRÉM: Alilovic - GAJIC 7 (1), Tönnesen 3 (1), Nilsson 2, Lékai 2, DZSAMALI 4, Manaszkov 2. Cs.: Accambray 3, Ancsin 3, Győri 1, Ligetvári 3, Ugalde, Blagotinsek 1 Edző: Ljubomir Vranjes.
EGER: Stochl - Lezák, RADOJEVICS 3, Petro 1, Kiss G., Dobó Zs., Antl 1. Cs.: REPÓTH - Szepesi 1 (1), Bajorhegyi, AFLITULIN 4 (2), TAKÁCS B. 4, Füzi, Vaskó 1, Szabó P. 4. Edző: Tóth Edmond.
Hétméteresek: 3/2. ill. 4/3.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-3, 12. p.: 7-5, 18. p.: 12-5, 24. p.: 14-5, 36. p.: 18-9, 42. p.: 21-13, 48. p.: 24-16, 54. p.: 28-16.

 

 

 

Az 5. forduló további eredményei:


Balatonfüredi KSE - Orosházi FKSE-Linamar 30-21
MOL-Pick Szeged - Váci KSE 35-21
Ceglédi KKSE - Csurgói KK 21-27
FTC - Dabas KC VSE 22-23
Sport36-Komló - B.Braun Gyöngyös 25-21
CYEB Budakalász - Grundfos Tatabánya KC 25-29

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.10.05.
(FOTO: handballveszprem.hu)


< Vissza