Ötödik hely karácsonyra

A Gyöngyös legyőzésével fantasztikus őszt zárt az Eger SBS Eszterházy.

 

Sorozatban harmadik győzelmére készült az év utolsó összecsapásán az Eger SBS Eszterházy első osztályú férfi kézilabdacsapata, az őszi szezonzáró pedig presztízs szempontjából nem is hozhatott volna érdekesebb csatát.

 

A szerda esti ellenfelet legalábbis a B.Braun Gyöngyös szolgáltatta, tehát újból hevesi derbit rendeztek a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. Emlékezhetünk, a két együttes legutóbbi találkozóját a mátraaljaiak otthonában rendezték, és párharc történetében első alkalommal nyert idegenben Tóth Edmond csapata (23-20).

 

Az utóbbi időszak is a mieinknek sikerült jobban, lévén, az esztendő utolsó játéknapját az ötödik helyről várhatta a házigazda. Ettől függetlenül a szomszédvári csata mindig háromesélyes, ezért nem lehetett kiszámítani, melyik gárda melyik arcát mutatja majd, és főként, milyen végeredmény születik majd.

Az első félidő szorosan is alakult, hol az egyik, hol a másik fél tudta birtokában a vezetést. Hogy mennyire kiegyenlített találkozót láthattunk ekkoriban, arra tökéletes példa, hogy a játékrész során mindössze egyetlen alkalommal vezetett valamelyik alakulat kettővel (Radoslav Antl találatával 7-5-re, a tizenhatodik percben).

 

Fordulás után aztán változott a játék képe. Ennek egyértelműen mi örülhettünk jobban, hiszen Takács Bence vezetésével folyamatosan tudta növelni előnyét a hazai csapat. Szepesi István góljával a harminckilencedik minutumban már közte ötnél jártunk (18-13), és innentől kezdve, viszonylag biztonságban is tudhatták magukat az egriek.

 

Az utolsó tíz percbe lépve sem kellett igazán izgulni, habár a gyöngyösiek kétszer még mínusz háromig tudtak zárkózni. A meccs végén joggal ünnepelte kedvenceit a publikum, hiszen a február 3-i újrakezdésig, biztosan ötödik helyen marad az együttes.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Edmond: - Ezzel a tizenhét ponttal kívánunk boldog karácsonyt a szurkolóinknak!

 

Konkoly Csaba: - A nehezebb szituációkat taktikailag jobban megoldották a hazaiak. A rengeteg kihagyott helyzet ellenére gratulálok a saját csapatomnak is, mert jól küzdöttünk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I., férfiak, 15. forduló
Eger SBS Eszterházy - B.Braun Gyöngyös 25-21 (12-11)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 700 néző.
V.: Bonifert, Oláh.
EGER: STOCHL - Lezák 2, Radojevics 2, Aflitulin 2 (2), PETRO 2, Szabó P. 2, Antl 2. Cs.: Repóth - Dobó 3, Bajorhegyi 1, KISS G., Vaskó 1, SZEPESI 3, Füzi 1, TAKÁCS B. 4 (2). Edző: Tóth Edmond.
GYÖNGYÖS: Hudák - Gábori 1, MARKEZ 5, Hegedűs, M. Mikita 2, Kovacsics 1, Németh T. 3. Cs.: Holló M. - MARTINS 3, Lele 4 (3), Sipeki, Urbán 1, Loncar 1, Oliveira. Edző: Konkoly Csaba.
Hétméteresek: 4/4. ill. 3/3.
Kiállítások (kétperces): 4 perc, ill. 8 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-3, 12. p.: 5-4, 18. p.: 7-6, 24. p.: 9-9, 36. p.: 15-13, 42. p.: 18-14, 48. p.: 20-16, 54. p.: 22-19.

 

 

 

A 15. forduló további eredményei:


MOL-Pick Szeged - Csurgói KK 32-24
Telekom Veszprém - Orosházi FKSE-Linamar 37-20
Sport36-Komló - Grundfos Tatabánya KC 25-28
Balatonfüredi KSE - Dabas KC VSE 33-23
Váci KSE – FTC 26-28
Ceglédi KKSE - CYEB Budakalász 26-30

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.12.21.
(FOTO: handballeger.hu, Lénárt Márton)


< Vissza