Szoros meccs a Veszprémmel

Nemhogy helytállt, meg is szorongatta a világ egyik legjobbját az Eger SBS Eszterházy.

 

A Tatabánya elleni Magyar Kupa-mérkőzés, illetve a múlt heti, Szegeddel szembeni bajnoki után ismét egy nagyon komoly együttes tette tiszteletét a hevesi megyeszékhelyen a Telekom Veszprém személyében.

 

A világ egyik legjobb klubcsapatának egri fellépése igazi csemegének számított, nem csoda, hogy körülbelül egy órával a találkozó előtt már meg is telt a Kemény Ferenc Sportcsarnok nézőtere. A szurkolók nem csak a veszprémi sztárokra voltak kíváncsiak, hanem arra is, hogy az Eger SBS Eszterházy mennyire tudja majd megszorongatni neves ellenfelét.

Nos, büszkén jelenthetjük, egy fantasztikus találkozót tudhatnak hátuk mögött a fiúk, hiszen összességében öt találattal volt csak jobb Ljubomir Vranjes alakulata. A harmincegy kapott gól igazán remek védekezésről árulkodik, elől pedig remek megoldásokat láthattunk a házigazdától.

 

Élvezte is a közönség a látottakat, pláne, amikor a meccs hajrájában az utánpótlásból is pályára léphettek az egrieknél. Érdekesség, hogy a vezetőedző Tóth Edmond fia, Tóth Rajmond is lehetőséget kapott, sőt mi több, góllal hálálta meg a bizalmat.

 

A találkozó végén teljesen jogosan zúgott hosszú percekig a vastaps, hiszen tényleg a világ élvonalába tartozó ellenféllel szemben sikerült éles, parádés meccset játszani. Persze, a vereség előre borítékolható volt, de nincs is ezzel semmi baj, a lényeg, hogy a folytatás nyerhető találkozóin is ilyen egri együttest lássunk majd.

 

Mestermérleg:

 

Tóth Edmond: - Remekül küzdöttek a fiúk, régen láttam már ilyen kreatívan támadni a csapatot. Élveztük a játékot, szórakoztattuk a közönséget.

 

Ljubomir Vranjes: - A Flensburg elleni vasárnapi BL-mérkőzés után fáradtan mozogtunk. A nehézségek ellenére végig egységesek maradtunk. Az Eger remekül játszott.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I., férfiak, 19. forduló
Eger SBS Eszterházy – Telekom Veszprém 26-31 (12-16)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 950 néző.
V.: Paska D., Vastag S.
EGER: STOCHL - Vaskó 1, RADOJEVICS 4 (1), BAJORHEGYI, KISS G., Petro 2, ANTL 7 (2). Cs.: Nagy D. - Szabó P., AFLITULIN 7, Szepesi I. 1, Dobó Zs. 2, Lezák 1, Szepesi N., Tóth R. 1. Edző: Tóth Edmond.
VESZPRÉM: Alilovic - GAJIC 8 (2), Ancsin 3, Nagy L. 2, NILSSON 5, Jamali 1, Manaskov 1. Cs.: Mikler - Schuch, BLAGOTINSEK 3, Ilics 2, TONNESEN 6, Terzic, Borzas. Edző: Ljubomir Vranjes.
Hétméteresek: 6/3. ill. 2/2.
Kiállítások: 4 perc, ill. 16 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-2, 12. p.: 5-6, 18. p.: 7-9, 24. p.: 9-13, 36. p.: 15-20, 42. p.: 17-22, 48. p.: 21-26, 54. p.: 23-29.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.03.01.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza