Történelmi siker a derbin

Három góllal nyertek Gyöngyösön az Eger SBS Eszterházy férfi kézilabdásai.

 

Idei harmadik meccsével, mégis az NB I. második fordulójával folytatódott az új szezon az Eger SBS Eszterházy férfi kézilabda együttese számára, méghozzá egy, a presztízs szempontjából igencsak jelentős összecsapással.

 

A hétvégi ellenfelet a megyei rivális, B.Braun Gyöngyös jelentette, ahol korábban még soha nem sikerült bajnoki mérkőzést nyerniük az egrieknek. Minden sorozat megszakad egyszer, és Tóth Edmond fiai érthetően ebben a reményben utaztak el a Mátra aljára.

 

Ehhez képest elég nehezen indult a rangadó, viszonylag hamar időt is kellett kérnie a vendég szakavezetésnek. Szerencsére a folytatás sokkal jobban sikerült, és ekkor már folyamatosan a mieinknél volt az előny. Egészen a második félidő elejéig nem is változott mindez, és innentől kezdve teljesen szorossá vált a találkozó.

 

Az utolsó tíz percbe lépve még mindig a hazaiak vezettek, ám a hajrában olyat produkáltak az egriek, amire nem igen lehetett válasza a Gyöngyösnek. Inal Aflitulin, Radoslav Antl, valamint Takács Bence nagyon fontos találataival eldőlni látszott a két pont sorsa, és amiért a kapus Richard Stochl végig lehúzta a rolót, a hevesi derbi végére egri örömünnep bontakozhatott ki.

 

Mestermérleg:

 

Konkoly Csaba: - Rutinos játékosokból álló, rendkívül felkészült gárda érkezett. Az első félidőben elbizonytalanított bennünket Richard Stochl kiváló kapusteljesítménye, ziccerek, hétméteresek maradtak kihasználatlanul. Igyekeztünk a saját tempónkat diktálni, de az egriek rendkívül taktikusan visszafogták a játékot. Amikor esély mutatkozott a pontszerzése, inkább mi zavarodtunk meg, mintsem az ellenfél. Aztán már kezdtünk kifutni az időből, amit a vendégek megint csak jól reagáltak le, és bebiztosították a győzelmüket.

 

Tóth Edmond: - Számítottunk rá, hogy a Gyöngyös az első hazai mérkőzésén az utolsó vérig küzd majd, és végletekig kiélezett találkozón dől el a pontok sorsa. Az összecsapásnak adódtak ugyan olyan időszakai, amikor már a kezünkben érezhettük a győzelmet, de a hazaiak akkor sem adták fel. A győzelmünk kulcsát jelentette, hogy sikerült megfékezni a gyöngyösiek gyors lerohanásait. A csapatunk egyik legfőbb erénye a nagyon masszív hatos fal, ami a végére egészen kiválóan működött.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I., férfiak, 2. forduló
B. Braun Gyöngyös - Eger SBS Eszterházy 20-23 (8-11)
Gyöngyös, 800 néző.
V.: Herczeg, Südi.
GYÖNGYÖS: Hudák - Gábori 1, Markez 4, HEGEDÜS M. 3, M. Mikita 1, Kovacsics 3 (1), DURIS 5. Cs.: Holló M. - Dumencsics, Németh T., Lele 2 (2), Loncar 1, Urbán. Edző: Konkoly Csaba.
EGER: STOCHL - Lezák 4, Takács B. 1, AFLITULIN 8, PETRO 4, Dobó 1, Antl 3. Cs.: Repóth - BAJORHEGYI, KISS G., Vaskó 1, Radojevics 1, Füzi, Szepesi, Szabó P. Edző: Tóth Edmond.
Hétméteresek: 6/3. ill. 1/0.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-3, 12. p.: 5-5, 18. p.: 7-8, 24. p.: 7-10, 36. p.: 10-13, 42. p.: 15-15, 48. p.: 17-17, 54. p.: 19-19.

 

 

 

A 2. forduló további eredményei:


Orosházi FKSE- Linamar - Telekom Veszprém 21-40
FTC - Váci KSE 24-23
Grundfos Tatabánya KC - Sport36-Komló 31-21
Dabas KC VSE - Balatonfüredi KSE 24-30
CYEB Budakalász - Ceglédi KKSE 18-18

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.09.17.
(FOTO: Szántó György, archív)


< Vissza