Továbbra is nyeretlenül

A Komló elleni hazai meccs után is várni kell 2018 első bajnoki győzelmére.

 

A nagy hármas, vagyis sorrendben a Tatabánya, Szeged, Veszprém elleni hazai találkozókat követően, végre olyan rivális látogatott a Kemény Ferenc Sportcsarnokba, amely ellen valós győzelmi esélyekkel vághatott neki aktuális mérkőzésének az Eger SBS Eszterházy első osztályú férfi kézilabda együttese.

 

Miután a 2018-as esztendőből eltelt eddigi négy bajnoki meccsen ráadásul csak vereség szerepelt a mieink mérlegében, elég fontos dolognak is tűnt a két pont megszerzése. Ennek ellenére nehéz feladat várt a házigazdára, mert két játékosa, Dobó Zsolt, valamint Füzi Dániel sérülés miatt hiányzott a találkozóról.

 

Alig három perc játékot követően aztán újabb csapás sújtotta az egrieket. Inal Alfitulin egy állítólagos ütés miatt piros lapot kapott, amivel egyik legjobbját veszítette el végleg Tóth Edmond vezetőedző. Innentől kezdve borítékolható volt az is, hogy nagyon kemény meccs lesz, és bizony a férfias összecsapások nem is maradtak el.

Minden nehézség ellenére, a félidőben hazai vezetést jegyezhettünk. A folytatásban is kiegyenlített párharcot láthatott a csata hevében alaposan felpaprikázott közönség, amelynek végjátékában azonban már inkább a komlóiak kedve szerint zajlott a játék.

 

Továbbra sem lehetett tudni, hogyan oszlanak majd el a bajnoki pontok, mindenesetre eléggé demoralizáló hatással bírt, hogy amíg a házigazda rendre kiegyenlít, a vendégek egyből megint vezetést tudnak szerezni. Már pedig így volt ez egészen a találkozó végéig, Srecko Jerkovics góljára ugyanis már nem maradt egri válasz, vagyis újabb vereséget könyvelhetett el az Eger.

 

 

Mestermérleg:

 

Tóth Edmond: - A végét jobban bírta a Komló. Az utolsó leheletünkig küzdöttünk, a találkozó alakulását jelentősen befolyásolta, hogy már a harmadik percben elveszítettük első számú irányítónkat, Inal Aflitulint.

 

Kilvinger Bálint: - Lehet, az öltözőben még mindig szikráznak a csontok. Apróságokon múlt a győzelmünk, játékosaim szívüket-lelküket kitették a pályára.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I., férfiak, 20. forduló
Eger SBS Eszterházy – Sport36 Komló 25-26 (14-13)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 700 néző.
V.: Bacs J., Bóna Sz.
EGER: Stochl – TAKÁCS B. 5 (3), RADOJEVICS 3, BAJORHEGYI, Kiss G., Petro 2, Antl 3. Cs.: Repóth - Lezák 4, Aflitulin 1, SZABÓ P. 6, Szepesi I. 1. Edző: Tóth Edmond.
KOMLÓ: Granic - Gebhardt 1, OBRADOVIC 8, Szunajko 3, Grünfelder 1, JERKOVIC 7, MARKOVICS 6 (3). Cs.: Selymes - Balázs, Huesmann, Hoffmann, Kovács M., KATZIRZ, Wéber, Szkokán. Edző: Kilvinger Bálint.
Hétméteresek: 3/3. ill. 3/3.
Kiállítások (kétperces): 10 perc, ill. 16 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-3, 12. p.: 4-5, 18. p.: 9-8, 24. p.: 11-10, 36. p.: 16-15, 42. p.: 17-16, 48. p.: 19-19, 54. p.: 21-22.

 

 

 

A 20. forduló további eredményei:


Váci KSE - Balatonfüredi KSE 25-26
Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 31-32
B.Braun Gyöngyös - Ceglédi KKSE 24-27
Csurgói KK - Dabas KC VSE 34-24
Orosházi FKSE-Linamar - CYEB Budakalász 26-29
Grundfos Tatabánya KC – FTC 37-29

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.03.11.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza