Veszprémben sem vallottak szégyent

Újabb történelmi bajnoki meccsen vett részt az Eger SBS Eszterházy.

 

Azok után, hogy a 2017-es esztendő eddig a Ligakupa mérkőzésekről szólt az Eger SBS Eszterházy férfi kézilabdacsapatánál, ezen a héten már az NB I-es bajnokság is folytatódott. Az új év első bajnoki találkozója ráadásul nem is akármilyen ellenfél otthonában zajlott le, a Telekom Veszprém együttese várt Dobó Zsoltékra.

 

Az őszi szezonban egyszer már megmérkőzött a világ egyik legjobbjával Tóth Edmond alakulata, a bakonyi városban ugyanakkor korábban még egyszer sem játszhatott tétmérkőzést az SBS, ezért ismét történelminek nevezhető összecsapás várhatott a hevesiekre.

 

Az őszi csata után ráadásul ezúttal valóban legjobb felállásában lépett pályára a Veszprém, amely ellen az első félidőben kiválóan állták a sarat a vendégek. Egri szempontból olyannyira jól állt a meccs, hogy a huszonnegyedik percben Szabó Péter hétméteres góljával még mindig csak 10-8 állt az eredményjelzőn.

Csakhogy a játékrész hajráját alaposan meghúzták a hazaiak, egy 8-2-es etappal pedig nem csak elhúzni tudtak Nagy Lászlóék, de a találkozó sorsát is eldöntötték. Mindezek után ismét csak dicsérni lehet a legjobbak között a második szezonját teljesítő Eszterházyt, hiszen a második felvonást mindössze egyetlen találattal veszítette el, így tisztesen helytállt a világ kézilabdázásának egyik legfélelmetesebb arénájában.

 

A mieinknél első bajnoki mérkőzését játszotta a téli igazolási időszak során épp a veszprémiektől megszerzett Inal Aflitulin, a másik érkező Füzi Dániel ugyanakkor még nem szerepelt. Pozitívumként foghatjuk fel azt is, ahogyan a balkezes Igor Radojevics nyolc gólig jutott Mikler Rolandék ellen, de a máskor kevesebb lehetőséget kapó Menyhárt Máté ötöse is elismerésre méltó.

 

Legközelebb jövő szombaton láthatjuk majd NB I-es meccsen a fiúkat, méghozzá hazai környezetben, az újonc Budakalász elleni rangadó pedig bizonyosan sok izgalmat tartogat majd.

 

Mestermérleg:

 

Xavier Sabaté: – Jó mérkőzést játszottunk. Majdnem a teljes csapat itt volt, aki nem sérült. Gyakoroltuk, amit szombaton a Barcelona ellen játszunk, jó lehetőség volt az edzésre. Nagy László még nem százszázalékos, három hétig nem tudott edzeni.

 

Tóth Edmond: – Reméltem, hogy felkészülésnek szánja a Veszprém a Barcelona ellen. Igyekeztünk olyan szintet hozni, hogy felérjünk hozzá. Az elején, amíg tartott a lendület, gyors gólokat szereztünk. Örülök, hogy a volt veszprémi Inal Aflitulin jól játszott.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

NB I., férfiak, 15. forduló
Telekom Veszprém – Eger SBS Eszterházy 37-28 (18-10)
Veszprém, 900 néző. V: Altmár, Horváth M.
VESZPRÉM: Alilovic – Marguc 3, NAGY L. 4, Sulic 4, Ch. Rodríguez, Ilics 3, Ugalde 1. Cs.: MIKLER - Gulyás 3, Iváncsik 4, GAJIC 10 (3), Terzic, Blagotinsek 2, Lékai 1, Ligetvári 2. Edző: Xavier Sabaté.
EGER: Stochl – Aflitulin 3, Petro 1, Bajorhegyi 1, Kiss G., Dobó 2, ANTL 4. Cs.: Repóth, Mátrai - Szabó P. 1 (1), Lezák 1, Kocsis Cs., RADOJEVICS 8 (2), MENYHÁRT 5 (1), Vancsics 2. Edző: Tóth Edmond.
Hétméteresek: 4/3. ill. 5/4.
Kiállítások (kétperces): 2 perc, ill. 4 perc
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-4, 12. p.: 4-6, 18. p.: 9-6, 24. p.: 11-8, 36. p.: 21-13, 42. p.: 24-16, 48. p.: 28-20, 54. p.: 32-25.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.02.08.
(FOTO: handballveszprem.hu)


< Vissza