Zsinórban a negyedik!

Az újonc FTC ellen sem szakadt meg az Eger SBS Eszterházy fantasztikus szériája.

 

Újabb hazai mérkőzéssel folytatódott az első osztályú kézilabda bajnokság az Eger SBS Eszterházy férfi csapatánál, szombat kora este ugyanis a tavalyi NB I/B keleti csoportjának bajnoka, az FTC látogatott a körcsarnokba.

 

Mint ismeretes, a mieink kiváló sorozatban fogadhatták soros ellenfelüket, hiszen az Orosháza, a Gyöngyös, és a Vác legyőzésével zsinórban három meccset is sikerrel abszolváltak. A ferencvárosiak elleni lehetett volna tehát a negyedik a sorban, ehhez azonban meg kellett dolgozni.

 

Szorosan is alakult a találkozó, amelynek első felében több alkalommal is a fővárosiak vezettek. Meglepően kevés találat született a játékrészben, beszédes adat, hogy a mérkőzés tízedik gólja a huszonkettedik perc legvégén született. Ekkor már azonban ismét az egriek vezettek (6-4), a szünet előtt 9-5-nél pedig komolyabbnak tűnő különbség is kialakult. Kár, hogy a félidő hajrájában közelebb tudtak férkőzni a zöld-fehérek.

A folytatásban aztán előtt-utóbb beindult a gólgyártás, legnagyobb szerencsénkre a hazai oldalon. Az összecsapás embere a nyolcszor eredményes Radoslav Antl volt, akit egészen egyszerűen nem tudtak tartani a vendégek. Legyen lerohanás, szélső akció, hétméteres, vagy éppen falba történő befutás, az SBS szlovák klasszisa nem tudott hibázni.

 

Ez a fajta magabiztosság pedig rányomta bélyegét a többiek teljesítményére is. A csapatkapitány Szabó Péter például olyan fantasztikusan szállt be a kispadról, hogy próbálkozásai rendre sikerrel jártak, de a fordulás után Takács Bence is igencsak elemében volt. Mindemellett a hátsó alakzatról is csak elismerően tudunk szólni, köszönhetően elsősorban a Bajorhegyi Ádám, Kiss Gergő tengelynek.

 

Egyetlen negatívuma lehetett a mérkőzésnek, az pedig a játékvezetés. Egyáltalán nem tűnt a szokottnál durvábbnak a játék, ennek ellenére már az első félidőben rengeteg kétperces kiállítás született. A legtöbb esetben túlzó ítélet azt jelentette, hogy a folytatásban is ebben a szemléletben fújják a sípot a bírók, így a meccs játékidejének felében valaki létszámhátrányban szerepelt.

 

Ugyancsak erős ítéletnek tartottuk, amikor a végjátékban, 23-17-nél Andrej Petro egyből piros lapot kapott. Az eset egyértelműen megérte a kétperces büntetést, de a körcsarnok népe egy emberként tüntetett a túlzó ítélet ellen. Ettől függetlenül a vége mégis boldog lett, hiszen elsősorban második félidei játékának hála, nagyon magabiztos sikert arattak az egriek, akik így idei ötödik meccsükből négyet megnyertek.

 

Mestermérleg:

 

Tóth Edmond: – Átérezték a fiúk, mekkora erő lakozik bennük a remek szurkolótáborral a hátuk mögött. Sokat dolgoztunk a győzelemért, ismét sikerült hatékony védekezéssel kirukkolni, amivel felőröltük az ellenfelet.

 

Adorján Gábor: - Gratulálok az Egernek! Új csapat vagyunk az NB I-ben, a tanulási folyamat elején járunk. Bármennyire is sok a tapasztalt, NB I-et megjárt játékos a keretben, meg kell tanulnunk, hogy csapatként hogyan tudunk nyerni. A győzelem kiépítése egy külön tudomány, ebből pedig még nagyon sokat kell tanulnunk. A játékosaim lógatták a fejüket az öltözőben, de azt mondtam nekik, hogy emeljék fel a fejüket és nyugodtan nézzenek egymás szemébe, mert dolgoztak a mérkőzésen. A találkozót megelőzően az Egernek hat pontja volt, nekünk kettő, ez egy komoly lelki plusz volt a hazaiaknak, akik szerintem, már most megszerezték annak a pontmennyiségnek a felét, amivel nem lehet kiesni.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I., férfiak, 4. forduló
Eger SBS Eszterházy - FTC 26-21 (10-8)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 700 néző.
V: Bacs, Bóna.
EGER: STOCHL - Lezák 2, Radojevics 3, BAJORHEGYI, KISS G., Petro 1, ANTL 8 (1). Cs.: TAKÁCS B. 2, Aflitulin 2, Dobó Zs. 1, Vaskó 2, SZABÓ P. 4, Szepesi, Füzi 1. Edző: Tóth Edmond.
FTC: ZERNOVIC - Bujdosó 2 (1), Marczinkó 2, Grebenár, Kocsi, Pál G., PÁLOS 3. Cs.: Nagy L. - Bali R. 4, Benmiloud, Bakos Gy. 3, Benis 3, Rédai, Oláh T., Pordán 2, Mikita 2. Edző: Adorján Gábor.
Hétméteresek: 1/1. ill. 1/1.
Kiállítások (kétperces): 12 perc, ill. 16 perc
Piros lap: Petro az 54. percben.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-2, 12. p.: 2-3, 18. p.: 4-4, 24. p.: 6-4, 36. p.: 12-10, 42. p.: 16-13, 48. p.: 20-15, 54. p.: 23-17.

 

 

 

A 4. forduló további eredményei:


Váci KSE - Telekom Veszprém 18-36
Grundfos Tatabánya KC - Ceglédi KKSE 28-23
Orosházi FKSE- Linamar - Sport36-Komló 24-25
Csurgói KK - Balatonfüredi KSE 24-34
Dabas KC VSE - CYEB Budakalász 34-31

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.10.01.
(FOTO: Szántó György)


< Vissza