A végjáték csúszott el

Nem sokon múlott az EKE-Eger-KOK idei első idegenbeli győzelme.

 

Amikor úgy fogalmazunk, hogy a SMAFC-NYME elleni mérkőzéssel kezdődött a 2017/2018-as szezon az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapatának, akkor nem csak arra gondolunk, hogy az ország másik végén startoltak a fiúk, hanem arra is, hogy a komplett NB I/B Zöld-csoportjának nyitó meccsét is a mieink játszották. Mint azt bizonyára sokan tudják, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége teljesen átrendezte a másodosztályú bajnokságot, így tavaly után kétfelé vált a mezőny. 

 

Az átszervezés következménye mindenesetre, hogy az egri csoportban összesen tizennégy együttes szerepel, vagyis az alapszakaszban összesen huszonhat találkozón vehet részt minden egyes résztvevő. Az egyetemisták ezt a sort kezdték meg Sopronban, ahol a házigazda SMAFC-cal szemben végig nagyon szorosan alakult a játék.

A nyáron alaposan megfiatalított keret tagjai sokáig közel álltak a szezon első sikeréhez, a negyedik negyed elején még nyolc ponttal is vezettek, ezt követően viszont megváltozott a csata. A hazaiak jókor érkező időkérése három sikeres támadást jelentett, ezzel szemben az EKE három rossz akciót vezetett, és máris minden nyílttá vált megint.

 

Váczi Péter időkérése érkezett is menetrend szerint, de a végjátékban már érezhetően nüansznyi dolgokon múlott a győzelem. Sajnos a kritikus időszak jobban is sikerült a soproniaknak, akik jobb megoldásokat választottak a hajrában, így pedig megnyerték az összecsapást.

 

A vereség ellenére bíztató volt az EKE-Eger-KOK játéka, pláne, hogy a fiatalok sem ijedtek meg a feladattól. Az élete első felnőtt mérkőzésén parkettra lépő Pomázi Patrik például remek, 18/12-es dobómutatóval zárt, amire érthetően lehet majd építeni a jövőben.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Nagyon sokáig nekünk állt a zászló, és nagyon bosszantó, hogy mindezek tudatában nem sikerült egy olyan idegenbeli sikerrel kezdeni, ami végig benne volt a pakliban.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 1. forduló
SMAFC-NYME – EKE-Eger-KOK
72-66 (24-17, 15-27, 14-13, 19-9)
Sopron, 100 néző.
EKE: MÉSZÁROS B. 11/3, Megyes, POMÁZI 18/12, VARGA I. 14, Csákvári 7/3. Cs.: Illés B. 2, Szicsák B. 8, Szabó G. 3/3, Ungi, Kiss B. 3, Beák. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

Az 1. forduló további eredményei:


Ford Ivanics-Budafok – Falco KC Szombathely U23 114-52
Salgótarjáni KSE – Tiszaújvárosi Phoenix KK 97-87
Sopron KC-Sportiskola – Bajai Bácska FKE 78-80
BKG-Príma SE – Alba Fehérvár 113-79
Óbudai Kaszások – MAFC II. 91-93
DEAC U23 – Motax-Pápai KC 

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.09.16.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza