Amikor semmi sem sikerül

Váczi Péter tanítványai, ha reggelig játszanak sem nyertek volna Debrecenben.

 

A hétvégi Kecskemét elleni sikert követően, abban a reményben utazott a DEAC U23-as csapatának otthonába az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttese, hogy a sereghajtó otthonában esedékes hétközi bajnokin is győztesen hagyhatja el a pályát.

 

A debreceniek eddigi mérkőzéseiket rendre elveszítették, hiba lett volna ugyanakkor kizárólag ebből kiindulni, elvégre is, szoros meccseket is játszott a szerda esti házigazda. Másfelől azért sem beszélhettünk ideális helyzetről, mert Ungi Keve bölcsességfogának eltávolítása miatt, Illés Balázs és Szicsák Bence mellett így már három hiányzóval kellett kalkulálni.

 

Ettől még persze be lehetett volna húzni a hajdúsági találkozót, de sajnos egy sima vereség lett a dolog vége. A helyzet az, hogy nagyon nem ment a játék ezen a napon az egrieknek, akik szinte mindenféle felállással, taktikával, dobással megpróbálkoztak, de egészen egyszerűen semmi sem jött össze.

 

A mérkőzés túlnyomó többségében csak az eredmény utáni rohanás jutott ki az egyetemistáknak, akik közül a tizenhat ponttal és tíz lepattanóval záró Varga Imre ugyan dupla-duplával zárt, de egy tizennyolc pontos fiaskó után ez aligha vigasztalhat bárkit is...

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Ez volt az a nap, amikor semmi sem sikerült. Hogyha reggelig játszottunk volna, akkor sem tudtunk volna nyerni. Ilyenkor nehéz megtalálni az okokat, mert mindennel próbálkoztunk, de el kell fogadni, minden csapat életében vannak ilyen mérkőzések, és ez nekünk most jött el. Hogyha hoztuk volna azt, amit tudunk, akkor meg tudtuk volna nyerni a meccset, de nem hoztuk. Összeomlani pedig nem kell, mert vasárnap újabb találkozó következik, ahol javítanunk kell.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 8. forduló
DEAC U23 – EKE-Eger-KOK
88-70 (29-22, 16-11, 22-20, 21-17)
Debrecen, 50 néző.
V.: Menyhárt F., Józsa A., Sentényi B.
EKE: Mészáros B. 10/3, Megyes 3/3, Pomázi 3, Máté 22/9, Varga I. 16. Cs.: Steier 2, Horváth R., Kiss B., Papp B. 10/6, Szabó G. 4. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 8. forduló további eredményei:


Alba Fehérvár - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC
Salgótarjáni KSE - KTE-Duna Aszfalt 94-59
Újpest-MT - Tiszaújvárosi Phoenix KK 98-101
Bajai Bácska FKE - Óbudai Kaszások 75-54
Concordia Motax KC Pápa - SMAFC 72-48

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.11.14.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza