Beragadt a rajt

Hiába a jó felkészülés, rosszul sikerült kosarasaink szezonnyitója.

 

Csákvári Csaba személyében fontos láncszem távozott nyáron az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapatából, ennek ellenére mégis úgy fogalmazott a szezonnyitót megelőzően Váczi Péter vezetőedző, hogy együttese jó előjelekkel várja az első bajnokit.

 

Az NB I/B Zöld-csoportjában ugyan az első fordulót már lejátszották a csapatok, ám a mieink számára a második játéknap jelentette a startot. Az ellenfelet az Alba Fehérvár II., vagyis az a székesfehérvári U23-as alakulat jelentette, amely társaság a nyitó hétvégén tíz pont fölötti különbséggel verte a nyáron teljesen átalakult, és a hírek szerint meg is erősödő Óbudai Kaszásokat.

 

Az egriek mestere ezzel kapcsolatosan el is mondta a csütörtök esti meccs előtt, hogy abban az esetben, amennyiben a vendégek legerősebb felállásukban érkeznek a Leányka útra, úgy kemény csörtére lehet számítani. Nos, mit hozott az élet, a létező legerősebb felállást...

Ettől függetlenül nem esélytelenül léptek parkettre a hazai közönség előtt bemutatkozó egyetemisták, és bizony az

első negyedben szorosan is alakult a csata. A már említett, center poszton bevethető Csákvári hiányában különösen fontos lett volna, hogy Szicsák Bence csatasorba tudjon állni, ám a saját nevelésű fiatal hátfájdalma miatt egyelőre még bizonyosan nem szerepelhet.

 

Így aztán maradt a palánk alatti „harcra" a tavalyi szezont majdhogynem teljes egészében kihagyó Varga Imre, valamint a nyári időszakban egyre több lehetőséget kapó Horváth Róbert. No, meg az a Máté Balázs, aki nyáron egy miskolci „kitekintő" után tért vissza előző klubjához.

 

Szóval maga a meccs nem kezdődött rosszul, több alkalommal is vezetett az EKE, és, amit a házigazda trénere korábban elmondott, vagyis, hogy a nyári tesztüzemben egészen jól mentek a kinti dobások, az első negyedben szintúgy beigazolódni látszott. Négy kísérletből három távoli célt talált, és a palánk alatt is remekül felvették a versenyt a fiúk.

Az első tíz perc 15-15-ös eredményét követően viszont valami megváltozott. Egyre több eladott labda, romló dobószázalék, és sokszor ötlettelen játék kezdte el jellemezni Mészáros Bencééket, amit köszönt szépen az Alba, és könyörtelenül kihasználta a hibákat. A nagyszünetben ennek köszönhetően, már mínusz tíz alatt járt a differencia, kvázi komoly változtatásra volt szükség.

 

Fordulás után sem érkezett meg azonban a várva vár fordulat, a harmadik játékrész túlnyomó részében nyolc-tizenkettő pont között mozgott a különbség, vagyis a lélektani határt nem igazán tudták átlépni az egriek. Pedig nem lett volna ez reménytelen dolog, de túl sok volt a hiba ahhoz, hogy valóban közelebb tudjon érni ellenfeléhez az EKE.

 

Az utolsó felvonás ráadásul már csúnyára is sikeredett. Onnantól legalábbis, hogy eldőlt a mérkőzés, kissé már egy szétesett csapat benyomását is keltette a társaság, a vége pedig egy nem túl szép, mínusz huszonhetes vereség lett. Erre szokták mondani: ennél már csak jobb lehet...

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Ahhoz képest, hogy jó nyári felkészülési szezont zártunk, mindenre számítottam, csak erre nem. A nyári hét edzőmeccsünk során nagyon jó százalékban dobáltunk a vonalon kívülről, most viszont egészen gyenge statisztikai mutatóval rendelkeztünk. Nem igazán találok most okos mondatokat, mert olyan problémák jöttek elő, amire eddig még nem volt példa. Természetesen most a lehető leghamarabb meg kell találnunk az okokat, és azokat kijavítani, mert ilyen gyenge teljesítményre nem lehet mentség.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 2. forduló
EKE-Eger-KOK – Alba Fehérvár II.
59-86 (15-15, 9-20, 26-28, 9-23)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Gál J., Menyhárt F., Földi L.
EKE: Mészáros B. 5/3, Pomázi 2, Illés B. 4, Máté B. 13/6, VARGA I. 16. Cs.: Kiss B. 5/3, Szabó G., Ungi 2, Steier, Papp B. 12/6, Megyes, Horváth R. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 2. forduló további eredményei:


Óbudai Kaszások - Újpest-MT 65-46
Concordia Motax KC Pápa - KTE-Duna Aszfalt 57-48
Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub - Vásárhelyi Kosársuli 69-86
Agrofeed Széchenyi Egyetem Gyõri KC - Bajai Bácska FKE 72-101
SMAFC - DEAC U23 

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.09.21.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza