Beragadt a rajt

Utolsó módosítás: 2020. március 02.

A Szolnok U23-as csapata így könnyedén verte meg az egri kosárlabdásokat.

 

Hétről hétre, mérkőzésről mérkőzésre egyre inkább közeledünk a bajnokság alapszakaszának zárásához, egy újabb idegenbeli fellépéssel legalábbis újabb fordulót tudott le az NB I/B Zöld-csoportjában szereplő EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttese.

 

A Szolnoki Olajbányász U23 elleni találkozón nem a mieink számítottak esélyesnek, már csak azért sem, mert egyrészt az alföldi fiatalok stabilan a mezőny közepén helyezkednek el, másfelelő pedig ősszel sem sikerült őket legyőzni. Emlékezhetünk, a novemberi, egri mérkőzésen úgy nyertek 74-70-re a vendégek, hogy négy negyed után döntetlenre álltak a felek, a hosszabbítás viszont számukra kedvezett.

 

Ez volt mellesleg a szezon eddigi egyetlen olyan meccse, amikor ráadásra kényszerültek az egyetemisták, ezúttal viszont nem volt szükség ennyi időre, hogy döntés szülessen. Eleve, már a találkozó eleje is nagyon nehézkesre sikeredett hevesi szemszögből, hiszen tíz perc alatt mindössze hét pontnak örülhettünk.

 

A folytatás is csak kicsivel alakult jobban a támadójáték tekintetében, a Szolnok ezalatt viszont szépen termelte a kosarakat, a nagyszünetre pedig már huszonnégy egységgel vezetett. Sok esély nem igen mutatkozott a fordításra, habár a remekül sikerült harmadik negyed után a befejező játékrész elején tíz pont körülre is megérkeztek Ungi Kevéék, ezt követően azonban újból a hazaiak következtek, és a végére nagyarányú különbséget hoztak össze.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Gratulálok a Szolnoknak!


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 24. forduló
Szolnoki Olajbányász U23 – EKE-Eger-KOK
79-57 (22-7, 21-12, 14-23, 22-15)
Szolnok, 100 néző.

V.: Major Á., Vadász Cs., Varga-Záray K.
EKE: Papp B. 8/3, Szabó M. 5/3, Máté 11/9, Szicsák, Horváth R. 4. Cs.: Illés B. 6, Szigedi 2, Ungi 15/6, Szatmári 6/3, Pomázi, Mohamed, Kiss B. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 24. forduló további eredményei:


KTE-Duna Aszfalt U23 - Újpest-MT 68-88
Óbudai Kaszások - Vásárhelyi Kosársuli 85-91
Omnia Pub&Food Békés - Knipl Kft. Bonyhádi KSE 101-91
Ceglédi KE - Concordia Motax KC Pápa 79-74
Pécsi NKA - DEAC U23 76-59
Tiszaújvárosi Phoenix KK - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 59-79

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.03.01.
(FOTO: kosarsport.hu)


< Vissza