Beragadt évkezdés

Tízpontos hazai vereség a gyenge napot kifogó EKE-Eger-KOK-tól.

 

Kis túlzással idejét sem tudjuk, mikor zárt olyan jó őszi félévet az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttese, mint most, hiszen tizenkét bajnoki mérkőzésből nyolcat megnyert, és mindössze négyen szenvedett vereséget. Az első helyezett Baja egyetlen sikerre állt a hétvégi forduló előtt is, ami a 2019-es esztendő legelső összecsapását jelentette.

 

Szóval így rögtön az év elején újabb esélyt kaptak arra az egriek, hogy fellépjenek a képzeletbeli dobogóra, ehhez ugyanakkor azt a Pápát kellett két vállra fektetni, amely alakulat otthonában szeptember végén emlékezetes győzelmet arattak a fiúk. Akkor Varga Imre a dudaszó pillanatában bedobott tíz méteren túli triplájával sikerült hárommal nyerni.

 

Az őszi szoros összecsapás tükrében, ezúttal sem számíthattunk könnyű ütközetre, amit rögtön a meccs elején meg is kaptunk. Ekkor még szinte folyamatosan a mieinknél volt az előny, de komolyabb fórt egyetlen alkalommal sem sikerült kicsikarni. A tizenötödik percben jegyzett 30-26-os eredmény például a teljes mérkőzés legnagyobb mértékű hazai előnyét jelentette, ezek után viszont nem sok örömünket találtuk a meccsben.

A félidőre fordított a Pápa, majd a harmadik negyed elején el is húzott. A játékrész elején hirtelen kilenc egységgel lógtak meg a vendégek, ezt a különbséget ugyanakkor két sikeres távoli kísérlet révén, fél percen belül még egy támadásnyira csökkentették az egyetemisták.

 

Ezt követően viszont már tényleg szinte semmi sem akart összejönni. Jellemző volt az EKE játékára, hogy nagyon pocsék százalékban dobtak a játékosok, akár a vonalon kívül, azon belül, vagy még sok esetben a palánk alatt is. Hiányzott az igazi átütőerő, és legalább egy ember, aki a hátán húzhatta volna a társakat.

 

Az is elég beszédes adat, hogy az a Máté Balázs, aki máskor sok esetben betölti ezt a szerepet, csak az utolsó felvonás elején szerezte meg első kosarát, de igazságtalan lenne ráhúzni a házigazda egyik legrutinosabbjára a dolgot, ugyanis tényleg mindenki formán kívül játszott. Így aztán a vereség is borítékolható volt, ami bizony fájó pont, hiszen egy picivel jobb támadójátékkal abszolút nyerhető lett volna a találkozó.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Úgy tűnik, a lehető legrosszabbkor ért véget az előző év, legalábbis nem tudtuk ott folytatni, ahol abbahagytuk. Nehéz mit mondanom a meccsről, mert gyakorlatilag senki nem nyújtott jó teljesítményt, így pedig nehéz mérkőzést nyerni. Nem is emlékszem rá, hogy dobtunk-e a szezonban ilyen kevés pontot, mint most, mindenesetre ezzel a hatvanhat kapottal győznünk kellett volna.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 14. forduló
EKE-Eger-KOK – Concordia Motax KC Pápa
56-66 (13-16, 19-17, 8-17, 16-16)
Eger, Eszterházy-csarnok, 150 néző.
V.: Gál J., Menyhárt F., Bernáth A.
EKE: Mészáros B. 14/12, Kiss B., Steier 2, Máté 4, Varga I. 10. Cs.: Veres D., Ungi 2, Szicsák B. 6, Pomázi, Papp B. 13/9, Horváth R. 5. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 14. forduló további eredményei:


Tiszaújvárosi Phoenix KK – Bajai Bácska FKE 82-71
Óbudai Kaszások – Alba Fehérvár II. 98-72
Vásárhelyi Kosársuli – Salgótarjáni KSE
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – DEAC U23

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.01.07.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza