Bonyhádon tört meg a jég

Utolsó módosítás: 2019. október 20.

Szezonbeli ötödik mérkőzésén aratta idei első bajnoki győzelmét az EKE-Eger-KOK.

 

Vártuk már ezt a napot, mint egy falat kenyeret, de nem azért, mert hosszú utazás várt az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapatára, sokkal inkább amiatt, mert az idei bajnokságban eleddig még nem jött össze egyetlen győzelem sem.

 

Márpedig a vendéglátó Bonyhádi KSE otthonában végre megtört a jég. Az NB I/B Zöld-csoportjának ötödik fordulóját rendezték a hétvégén, és az egriek úgy vághattak neki aktuális feladatuknak, hogy az első négy játéknapon vereség került a jegyzőkönyvbe.

A rossz előjelek mértékét csak tovább fokozta, hogy a hétfői MEFOB-mérkőzésen a mostanában jó formában kosárlabdázó Ungi Keve bokája kifordult, így nélküle kellett útnak indulni. Mindezek tükrében, egyáltalán nem meglepő, hogy a találkozó első negyede nem alakult túl rózsásan, elég sok pontot kaptak ugyanis az egyetemisták.

 

A folytatás mégis jobbra sikeredett, köszönhetően elsősorban annak, hogy hátul egyre masszívabbá vált a társaság. Fontos volt, hogy a centerek sok lepattanót szereztek, elől pedig egyre pontosabb támadásbefejezéseket láthattak a jelenlévők. Szerencsére az utolsó felvonásban már sikerült is megtartani a korábban megszerzett előnyt, ezzel pedig idei első sikerét szerezték Váczi Péter tanítványai.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Az első negyed sok kapott pontja után, sikerült stabilizálnunk a hátsó alakzatunkat, és onnantól már jó teljesítményt tudtunk nyújtani. Keményen védekeztünk, sok büntetőt harcoltunk ki, amelyeket jó százalékban értékesítettünk, de a távoli kísérleteink számát még mindig soknak találom. Több betörést kellene csinálunk ezek helyett, és akkor még jobb lehetne a játékunk. Annak ugyanakkor szintén örülök, hogy megnyertük a lepattanozást, ami elég fontos volt. Szokásom a játékvezetőkkel foglalkozni, amikor nem vagyok megelégedve velük, de ezen a találkozón jó színvonalú volt a bíráskodás, hagyták, hogy a két csapat döntse el, ki hagyja el győztesen a pályát.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 5. forduló
Knipl Kft. Bonyhádi KSE – EKE-Eger-KOK
67-74 (23-17, 19-28, 18-15, 7-14)
Bonyhád, 150 néző.
V.: Gál J., Mintál Cs., Drenyovszki D.
EKE: Illés B., Szabó M. 8/6, PAPP B. 18/6, MÁTÉ 20/3, HORVÁTH R. 8. Cs.: VARGA I. 3/3, Szicsák 6, Steier 7/3, Szatmári 4, Pomázi. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

Az 5. forduló további eredményei:


Újpest-MT - Pécsi NKA 69-72
OMNIA Pub&Food Békés – SMAFC 73-81
Óbudai Kaszások - Tiszaújvárosi Phoenix KK 95-63
KTE-Duna Aszfalt U23 - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 98-78
Szolnoki Olajbányász U23 - Ceglédi KE 66-60
DEAC U23 - Concordia Motax KC Pápa 57-53

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.10.20.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza