Bosszantó vereség az évnyitón

Hiába játszottak ismét szoros meccset, Tiszaújvárosban is kikaptak kosarasaink.

 

Ahogyan az elmúlt években megszokhattuk, szinte mindig férfi kosárlabdacsapatunk a legfrissebb az éppen aktuális új esztendő első napjaiban, legalábbis az NB I/B keleti csoportjában nincs különösebb leállás, vagy téli pihenő.

 

Az effajta lebonyolítás alapján ezért már január első hétvégéjén parkettre kellett lépnie az EKE-Eger-KOK együttesének, ráadásul a 2017-es első fellépést idegenben, Tiszaújvárosban bonyolították le. Előzetesen nem számíthattunk könnyű mérkőzésre, bár ez alighanem minden riválissal szemben elmondható, de ettől függetlenül szerette volna sikerrel kezdeni az évet a társaság.

 

Az egrieknél egy poszton változott a már-már megszokott kezdő ötös, amiért ugyanis a héten egészségügyi problémái támadtak a center Csákvári Csabának, ezért a kispadról kezdte a találkozót. Helyette így Varga Imre nyitott ötös pozícióban, amivel ugyan némileg alacsonyabbá vált a szerkezet, de ezzel együtt is remekül kapta el a startot a vendég alakulat.

Az első negyedet tehát nyolc ponttal nyerték az egyetemisták, de a második játékrész már inkább a házigazdáról szólt. A védekezések mind a két oldalon remekül álltak a lábukon, a nagyszünetben így egy meglehetősen pontszegény állást jegyezhettünk 29-27-nél (!).

 

A térfélcserét követően kicsit már felgyorsultak az események, már, ami az eredményesebb támadásvezetéseket illeti, egy valami azonban nem változott, továbbra is roppantul kiegyenlített meccset láthattak az érdeklődők.

Így érkeztünk el az utolsó felvonáshoz, ahol érezni lehetett, egy-egy megmozdulás dönthet majd a győzelemről. Nos, az utolsó előtti percben még sikerült vezetniük Váczi Péter tanítványainak, de ezt követően jött az újabb fordítás hazai részről, erre pedig már nem tudott reagálni az EKE, így, ha fájó módon is, de hasonló vereséget szenvedtek az egriek, mint az ünnepek előtt a Budapesti Honvéd otthonában.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Nagyon bosszantó ez a vereség, pláne, hogy zsinórban második alkalommal kapunk ki hasonló módon. Igencsak sajnálom a fiúkat, mert küzdés terén első osztályúak voltak, de sajnos megint nem mi jöttünk ki jól az utolsó percből. Azt gondolom, amit elterveztünk védekezésben, azt sikerült megvalósítani, ám a támadásokkal adósak maradtunk. Ettől függetlenül is kezünkben volt a siker lehetősége, de, amikor a győzelemért támadhattunk, már nem tudtunk eredményesek lenni, egy ziccer pedig végérvényesen eldöntötte a mérkőzés sorsát. Tényleg nagyon sajnálom ezt a meccset, mert abszolút benne volt a győzelem, de ez van, legközelebb érkezik a listavezető, erre kell most már készülnünk.

 


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, kelet, 11. forduló
Tiszaújvárosi Phoenix KK – EKE-Eger-KOK
72-68 (10-18, 19-9, 21-20, 22-21)
Tiszaújváros, 300 néző.
V.: Sallai I., Borgula Gy., Bács Cs.
EKE: Tóth Z. 16/9, Csabák 5/3, Jakab Zs. 6, Illés B. 14, Varga I. 10. Cs.. Fülöp G., Csákvári 11/3, Frey 2, Ungi 1, Megyes 3/3. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 11. forduló további eredményei:

 

Óbudai Kaszások – Budapesti Honvéd SE 64-90
MEAFC – Vásárhelyi Kosársuli 87-82
MAFC II. – Salgótarjáni KSE 73-68
Nyíregyháza Blue Sharks – Nagykőrösi Sólymok KE január 10.
Calle Pubfood Békés – DEAC február 17.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.01.08.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza