Bravúrgyőzelem extrákkal

Nagyot alkotott Győrben, így teljesen megérdemelten nyert az EKE-Eger-KOK.

 

A Tiszaújváros négypontos legyőzésével győztes meccsel búcsúzott el hazai közönségétől az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapata, már, ami a 2018-as esztendő végét illeti. Merthogy két idegenbeli bajnoki még hátra volt az évzárásig, elsőként pénteken.

 

Az Agrofeed Széchenyi István Egyetem Győr KC otthonában lejátszott találkozó nem ígérkezett könnyű feladatnak, mivel a hazaiak elég jó szériából várhatták az összecsapást, és az egész őszi szezonban is összesen egyetlen alkalommal kaptak ki saját csarnokukban. Nálunk ezzel szemben a győzelem ellenére is kedvezőtlen előjelek sorakoztak fel.

 

Amiért az Eszterházy Károly Egyetemen ezen a héten fejeződött be az őszi félév szorgalmi időszaka, így gyakorlatilag a komplett csapat ZH-ról ZH-ra járt, vagy éppen bemutatott valamit, ami értelem szerint, sok energiát felemésztett a keret tagjainál. Váczi Péter ezért a szokott felkészülést kénytelen volt átstrukturálni, egyfajta könnyített edzésmunkára.

Szóval így indult a győri összecsapás, amelyet mégis a mieink kezdtek jobban. Az egész mérkőzés teljességét nézve, háromszor sikerült ellépni a házigazdától, de ebből két alkalommal is vissza tudtak jönni a vendéglátók. Harmadjára azonban már nem, és így összességében tízpontos egri sikert könyvelhettünk el.

 

Ennél a pontnál azonban nem szabad megállnunk, mivel ez a diadal nem akárhogyan jött össze. Kezdjük ott, hogy Máté Balázs egészen extrát nyújtott, tíz távoli kísérletből ugyanis hét alkalommal is pontosan célzott (!), amivel nem kicsit nyomta meg ponttermését. Rajta kívül Varga Imre és Mészáros Bence is húsz egység fölött zárt, előbbi ráadásul a statisztika szerint tizenhét lepattanót szerzett meg (Váczi mester elmondása alapján legalább harmincat, csak éppen a statisztika valahol elcsúszott...)

 

A találkozón kisebbfajta meglepetésre a nyáron érkező Steier Krisztián a kezdő ötösben kapott helyet, amit érett, jó, és a legfontosabb, hogy hasznos játékkal hálált meg, mint ahogyan Kiss Bálint is. Aki egyébként pályára lépett, az mind hozzá tudott tenni ehhez a győzelemhez, amivel továbbra is nagyon jó pozícióban álnak egyetemistáink.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Sok extra teljesítményünk volt ezen a napon, ezért nagyon elégedett vagyok a látottakkal. Nem volt könnyű dolgunk, mert egy jó sorozatból érkező ellenfél otthonában kellett pályára lépnünk, de azt kell, hogy mondjam, egy nagyon szép, egy nagyon nagy, és egy totálisan megérdemelt győzelmet arattunk.


 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 12. forduló
Agrofeed Széchenyi István Egyetem Győr KC – EKE-Eger-KOK
84-94 (21-30, 22-14, 26-19, 15-31)
Győr, 80 néző.
V.: Horváth A., Tóth K., Benedek Z.
EKE: MÉSZÁROS B. 24/9, KISS B., STEIER 9/6, MÁTÉ 29/21, VARGA I. 23. Cs.: Papp B. 6/3, Szicsák, Pomázi, Szabó G. 3/3. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 12. forduló további eredményei:


Óbudai Kaszások – SMAFC 80-51
Bajai Bácska FKE – Salgótarjáni KSE 94-87
Vásárhelyi Kosársuli – DEAC U23 92-75
Újpest-MT – Alba Fehérvár II. 

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.12.16.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza