Budafoki öröm a Leánykán

Nem sikerült feltartóztatni az NB I/B Zöld-csoportjának második helyezettjét.

 

Két győztes mérkőzést, és egy meglehetősen sima vereséget követően, az jelentette az újabb kérdést az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttesének életében, hogy az NB I/B Zöld-csoportjában második helyen álló Budafok ellen mire megy hazai környezetben.

 

Mivel a mezőny egyik élcsapata látogatott a Leányka útra, mindenképpen nehéz összecsapásra lehetett számítani. Legutóbb beszámoltunk arról is, hogy a MAFC II. ellen Szicsák Bence válla kifordult egy rossz mozdulat során, a legfrissebb hírek szerint pedig két hetet kell még kihagynia a fiatal egri játékosnak.

 

Mindenki más ott lehetett a pályán, ahol az első negyed meglehetősen kiegyenlített játékot hozott. Kár hogy olyan rosszul sikerült a második felvonás eleje. A nyitó negyed mínusz egyes állása után két perc sem kellett, hogy kétszámjegyűvé váljon a különbség, a vendégek így viszonylag hamar kezdtek meglépni.

Mégsem adták könnyen magukat a hazaiak, akik próbáltak tízen belül maradni. Ez a fajta részeredmény állandósulni látszott, annyi különbséggel, hogy hol sikerült hat-nyolc pontra közelednie az EKE-nek, hol elment tizenkettő-tizennéggyel a Budafok.

 

Egyszer még mínusz háromra is sikerült felzárkózniuk Varga Imrééknek, de sajnos az ilyen fellángolások vége mindig az lett, hogy robbantott a vendég gárda, és újból elhúzott. Az utolsó ilyen momentumot a negyedik játékrész közepére lehetett tenni, és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Azért vagyok bosszús, mert tudtuk előre, hogy az ellenfél egyik legjobbja nem tud itt lenni, és azért annak a játékosnak a hiányában lehetett volna esélyünk. Ennek ellenére minden szerzett pontért nagyon meg kellett dolgoznunk. Hiányoltam a távoli dobásokat, mert kintről elég keveset tudtunk hozzá tenni a meccshez, de ugyanúgy a palánk alatt is nagyobb hatékonyságot vártam. Ez van, megyünk tovább, de nem vagyunk könnyű helyzetben.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 21. forduló
EKE-Eger-KOK – Ford Ivanics-Budafok
64-77 (16-17, 13-20, 20-18, 15-22)
Eger, Eszterházy-csarnok, 150 néző.
V.: Sallai I., Gergely Cs., Vaszi Á.
EKE: Mészáros B. 11, Szabó G. 4, Pomázi 3/3, ILLÉS B. 11, Csákvári 3. Cs.: Papp B. 2, KISS B. 9/3, Varga I. 10, Ungi 9, Horváth R. 2. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 21. forduló további eredményei:


Óbudai Kaszások – SMAFC 85-83
Motax-Pápai KC – Sopron KC-Sportiskola 77-86
Bajai Bácska FKE – MAFC II. 79-91
Tiszaújvárosi Phoenix KK – Alba Fehérvár II. 82-56
Falco KC Szombathely U23 – Salgótarjáni KSE 79-98
BKG-Príma SE – DEAC U23 105-69

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.03.11.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza