Döntött a büntetőarány

Utolsó módosítás: 2019. október 11.

Bő három perccel a vége előtt még vezetett a fővárosban az EKE-Eger-KOK

 

 

Hétközi fordulóval folytatódott az NB I/B Zöld-csoportja az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapatának, az Óbudai Kaszások ellen pedig „régi" ismerőssel szemben kellett pályára lépni. Az idegenbeli összecsapás előtt nem éppen kedvező előjelek mutatkoztak, hiszen a házigazda hibátlanul, a mieink pedig nyeretlenül várhatták a csörtét.

 

Nem is kezdődött túl jól a mérkőzés, már az első negyedben kétszámjegyű különbséget alakítottak ki ugyanis a hazaiak. A folytatás mégis jobban sült el, a meccs feléig legalábbis sikerült majdhogynem teljesen egálra visszajönni.

Az egriek szekerét ezúttal az egyaránt nagyon ponterős produkcióval előrukkoló Ungi Keve, Máté Balázs kettős húzta, és emiatt az utolsó felvonás elejét tényleg már csak minimális különbséggel kezdhették a felek. Igazság szerint, még a záró etap közepéig szorosan alakult a találkozó, viszont a vége megint nem az egyetemistáké volt.

 

Nagy kár érte, főleg azért, mert bő három perccel a vége előtt, Ungi Keve sikeres középtávolijával még 65-67 szerepelt az eredményjelzőn, innentől kezdve viszont az óbudaiak következtek. Azt is meg kell említeni, hogy egy ilyen szoros mérkőzésen különösen sorsdöntőnek bizonyult, hogy amíg a Kaszások harmincnégy büntetőt dobhattak, addig az EKE tizenkettőt, ez pedig egy ilyen kiegyenlített összecsapáson nem fért bele. Jobban is bírta a hajrát az Óbuda, megtartva ezzel százszázalékos mérlegét.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 3. forduló
Óbudai Kaszások – EKE-Eger-KOK
81-73 (25-15, 14-22, 18-19, 24-17)
Budapest, 100 néző.
V.: Tőzsér D., Rózsavölgyi A., Gaál N.
EKE: Szabó M. 2, Steier 2, Illés B. 4, Máté 26/9, Ungi 16/6. Cs.: Szicsák 7, Varga I., Varga I. 2, Szatmári R. 10/6, Horváth R. 4, Kátai. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 3. forduló további eredményei:


Ceglédi KE - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 93-88
KTE-Duna Aszfalt U23 - Knipl Kft. Bonyhádi KSE 100-72
SMAFC - Tiszaújvárosi Phoenix KK 94-76
Újpest-MT - Concordia Motax KC Pápa 67-62
Szolnoki Olajbányász U23 - Pécsi NKA

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.10.11.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza