Duplán peches vereség

Varga Imre súlyos sérülése a salgótarjáni sikernél is fájóbb.

 

Nem kezdődött, és nem is zárult jól az EKE-Eger-KOK első hazai bajnoki mérkőzése, amelyen az ősi rivális Salgótarjáni KSE volt a vendég. A szezon első egri fellépése pedig sok szempontból jelenthetett különlegességet, mégis, a találkozó után csakis negatívumok juthatnak az eszünkbe.

 

A szokatlanul népes publikum az első percektől kezdve egy olyan összecsapást láthatott, amelyen a vendégek akarata érvényesül. Sajnos a házigazda nem tudta felvenni azt a meccsritmust, amit ellenfele diktál, és való igaz, a fiatalabb egri játékosok kezei kicsit meg is remegtek a salgótarjáni szurkolók által varázsolt hangulatban.

 

Ennek következménye a félidőre kialakult huszonkét pontos hátrány, amiből elég nehezen lehetett elképzelni, hogy akár még szorosabb is lehet az állás. Pedig a térfélcserét követően így történt, hirtelen elkezdett mást játszani az EKE.

Vitathatatlanul a találkozó legjobb egri periódusát láthattuk ekkor, a harmadik negyed tizenhárom ponttal történő megnyerése pedig visszahozta a reményeket. Nagy kár, hogy az utolsó felvonásban ismét az SKSE akarata érvényesült, ezzel pedig idő előtt eldőlt az északi rangadó sorsa.

 

A vereség persze csak egy dolog, benne volt előzetesen is a pakliban, Varga Imre súlyos sérülése ugyanakkor igazi katasztrófaként fogható fel. Az egriek négyes poszton szereplő játékosa egy felugrás után olyan szerencsétlenül érkezett a földre, hogy kifordult a könyöke, és még csontdarab is letörött róla. Ezzel pedig hosszú kihagyás vár az egyetemisták egyik legjobbjára, ami mondani sem kell, alapvetően változtathatja meg a társaság játékát.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Az első félidőben a kishitűség, megilletődöttség és ebből fakadóan nagyon gyenge játék jellemzett minket, de úgy is mondhatnám, ami csapatunk fiatalságából fakadhatott, az minden kijött. Nagyon sok nógrádi szurkoló kísérte el a vendég gárdát és ez a fajta hangulat eléggé megfogta a játékosaimat, akik többsége még soha nem játszott ilyen hangulatban. A nagyszünetben meg is beszéltük az öltözőben, hogy ez így nem mehet tovább, el kell kezdenünk kosárlabdázni, és innentől már elfogadható teljesítményt nyújtottunk. A második félidőt összességében három ponttal veszítettük el, ami a jelenlegi Salgótarján ellen abszolút vállalható, csak hát ott van az az első két negyed. Soha nem jön jókor egy sérülés, de Varga Imre esete most nagyon nehéz helyzetbe hozott minket. Elég komplikált a helyzet, mert az orvosi diagnózis szerint, nem egyszerű műtétről lesz szó, nem mindegy, hogy ki fogja megoperálni a dobókezét, arról nem is beszélve, hogy ezzel hosszú hónapokra elköszönhetünk egyik legjobb játékosunktól.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 2. forduló
EKE-Eger-KOK – Salgótarjáni KSE
54-79 (11-21, 9-21, 23-10, 11-27)
Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző, V.: Rácz Zs., Menyhárt F., Földi L.
EKE: Mészáros B. 15/3, Kiss B. 4/3, Megyes 3/3, Varga I. 8, Csákvári 3. Cs.: Illés B. 4, Veres D. 2, Szabó G. 3/3, Ungi 2, Pálinkás 2, Pomázi, Szicsák B. 8. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 2. forduló tovább eredményei:


Óbudai Kaszások – Ford Ivanics-Budafok 80-89
Motax-Pápai KC – MAFC II. 77-74
Tiszaújvárosi Phoenix KK – BKG-Príma SE 63-76
Falco KC Szombathely U23 – Alba Fehérvár 111-70
Sopron KC-Sportiskola – DEAC U23 85-74
Bajai Bácska FKE – SMAFC-NYME 72-68

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2017.09.24.
(FOTO: Kakuk Dániel)


< Vissza