Egy félidőig bírtunk a lilákkal

Utolsó módosítás: 2019. november 24.

Fordulás után azonban nem sok lehetőséget adtak az újpestiek férfi kosárlabdásainknak.

 

Újabb nagyon nehéz mérkőzéssel folytatódott az NB I/B-s pontvadászat az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttesének, hiszen hétvégén egy élcsapat, az Újpest-MT érkezett a Leányka útra. A feladat tehát nem volt egyszerű, pláne a jelenlegi helyzetben, de a fiúk próbáltak mindent elkövetni a jó eredmény elérésének érdekében.

 

Arról ugyebár már az előző hetekben beszámoltunk, hogy sérülés miatt több kulcsembere is hiányzik a társaságnak, ezért most sem léphetett parkettre Varga Imre, és Ungi Keve, ami érzékenyen érinthet egy, az alsóházban tanyázó alakulatot. Ennek ellenére a nagyszünetig alaposan megnehezítette riválisa dolgát a házigazda, és csak nagyon kevés pont különbség alakult ki a felek között.

 

Ekkoriban hihettünk a csodában, és abban, hogy esetlegesen sikerülhet kihúzni ezt a formát a találkozó végéig, pláne, hogy a vendégek egyik legjobbja, az idegenlégiós Darion Angelo Rackley elég korán összegyűjtött három személyi hibát, ami miatt mást kellett játszaniuk az újpestieknek.

 

Sajnos azonban fordulás után egyre inkább kezdett kijönni a két csapat közti különbség, és így nem maradt esély szoros végjátékra. Amennyiben az első félidőből indulunk ki, bíztató volt az egyetemisták teljesítménye, ám a nagyobb variációs lehetőségekkel operáló lila-fehérek érvényesítették a papírformát, és végül magabiztos győzelemmel térhettek haza.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Egy félidőn keresztül jó volt a játékunk, a felfogásunk, jó kosárlabdát játszottunk, de sajnos nem ez az első mérkőzés, amikor a második félidőben nem követjük ezt a felfogást. Ezzel ellenfelünknek kedveztünk, és bár a bajnokesélyestől kaptunk ki, de sima vereséget szenvedtünk.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 11. forduló
EKE-Eger-KOK – Újpest-MT
65-84 (19-21, 15-18, 12-20, 19-25)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Gergely Cs., Domán I., Makrai M.
EKE: Illés B. 4, Szatmári 11/9, Papp B. 16/6, Máté 20/9, Szicsák 9. Cs.: Horváth R. 1, Steier 4/3, Mohamed, Sárosi, Kiss B. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 11. forduló további eredményei:


Vásárhelyi Kosársuli – Knipl Kft. Konyhádi KSE 80-72
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Omnia Pud&Food Békés 81-73
Concordia Motax KC Pápa – KTE-Duna Aszfalt U23 71-62
DEAC U23 – SMAFC 75-84
Pécsi NKA – Ceglédi KE 71-74
Tiszaújvárosi Phoenix KK – Szolnoki Olajbányász U23 61-62

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.11.24.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza