Egy félidőt megnyertünk

Utolsó módosítás: 2020. február 17.

Az első két negyedben viszont eldöntötte a meccset a Pécsi NKA, így simán győzött.

 

A hétközi, DEAC U23 elleni, idegenbeli találkozó után néhány nappal máris újabb hazai fellépés szerepelt a programban, ezúttal azonban egy igazi élcsapatot láthatott vendégül az EKE-Eger-KOK együttese.

 

A Pécsi NKA egri vizitálása eredetileg decemberre volt kiírva, ám az akkori időpont helyett egy másikat keresett a két alakulat. Ez az időpont mostanra esett, így az NB I/B Zöld-csoportjának második helyén álló gárdája február közepén léphetett az Eszterházy-csarnok parkettjére.

 

Az általunk is leírt második helyből már előzetesen is arra lehetett számítani, hogy igazi bravúrt jelentene a győzelem, de igazából már egy szorosabb ütközet is csodaszámba ment volna. Sajnos nem is sikerült jól elkapni a rajtot, az első két negyed végére komoly előnyt harcoltak ki maguknak a baranyaiak.

 

A folytatásban próbált javítani játékán a házigazda, és bár a második félidőt meg is nyerte az EKE, a meccs első felében összeszedett hátrány ledolgozására semmi esély nem mutatkozott. Végül mínusz húsz ponton belül maradtak Steier Krisztiánék, ám ezzel együtt sem örülhettünk túl sok mindennek.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Megint nem játszottunk jól, főleg az elején nagyon sok technikai hibát is elkövettünk. Túl nagy előnyt hagytunk a Pécsnek, mivel elől és hátul is sokat rontottunk, így nem kerülhettük el a nagyobb arányú vereséget. Örülök, hogy az utolsó negyedben egy összeszedett játékkal faragtunk a különbségen.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, a 15. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
EKE-Eger-KOK – Pécsi NKA
64-83 (14-23, 12-25, 18-18, 20-17)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Sallai I., Domán I., Marton P.
EKE: Mohamed, Papp B. 19/6, Máté 18/12, Szicsák 12, Horváth R. 2. Cs.: Szatmári 2, Ungi 3/3, Steier 3/3, Szabó M. 5/3, Kátai. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2020.02.17.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)


< Vissza