Egy pont döntött

Utolsó módosítás: 2019. november 03.

De szerencsére ide, így megvan kosárlabdásaink első hazai győzelme.

 

A DEAC U23-as csapata ellen elmaradt bajnoki miatt, időrendi sorrendben haladva, egy győzelemmel készült következő mérkőzésére az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttese, ám az még mindig váratott magára, hogy a 2019/2020-as szezonban megszülessen az első hazai siker.

 

Erre egészen az NB I/B Zöld-csoportjának hetedik fordulójáig kellett várni, amikoris az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC látogatott a Leányka útra. Meglehetősen szoros találkozó bontakozott ki rögtön a meccs elején, ami végig jellemezte a játékot. Nem nagyon engedte el egymás kezét a két gárda, így sok mindenről írhatnánk, de a lényeg az utolsó percekben következett.

A hajrában úgy tűnt, talán nem kell izgulni, mert, amikor az utolsó percbe léptünk, már öt ponttal vezettek az egriek. Igen ám, csakhogy egy sikeres közeli, valamint egy távoli kísérlet után visszajöttek ikszre a győriek, 71-71-nél pedig abszolút benne volt a pakliban, hogy hosszabbítást látunk.

 

Csakhogy volt még csavar a történetben, három másodperccel a végső dudaszó megszólalása előtt ugyanis szabálytalankodtak a vendégek, Máté Balázs pedig két büntetőt dobhatott. Az elsőt bedobta, ezzel újra megvolt az előny, a másodikat pedig – tekintettel a hátralévő időre – taktikusan kihagyta, hogy sok ideje már ne maradjon a Győrnek. A habot a tortán az jelentette, hogy a lepattanót a hazaiak centere, Varga Imre hozta el, ezzel pedig végérvényesen eldőlt a csata.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Az utolsó tizenhárom-tizennégy percben mutatott védekezésünk alapján megérdemeltük a győzelmet. Nagyon örülünk első hazai sikerünknek, ellenfelünknek pedig további sok sikert kívánok.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 7. forduló
EKE-Eger-KOK – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC
72-71 (18-19, 21-24, 20-16, 13-12)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: dr. Szakáll I., Domán I., Marton P.
EKE: Illés B. 10, Szabó M. 10, Steier 6/6, Papp B. 12/6, Máté 22. Cs.: Varga I. 4, Horváth R. 6, Szatmári, Szicsák 2, Ungi. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 7. forduló további eredményei:


Vásárhelyi Kosársuli – SMAFC 89-64
Óbudai Kaszások - Omnia Pub&Food Békés 78-79
Knipl Kft. Bonyhádi KSE - Tiszaújvárosi Phoenix KK 87-77
Concordia Motax KC Pápa - Pécsi NKA 76-65
Újpest-MT - Ceglédi KE 68-59
KTE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olajbányász U23 87-54

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.11.03.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza