Egy sikerre az éllovas

Sopronban is nyerni tudott az egyre jobb formában szereplő EKE-Eger-KOK.

 

Nyugat-magyarországi napokkal fejeződött be a mögöttünk hagyott év az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabdacsapatának, hiszen azt követően, hogy Győrben nyerni tudott a társaság, a SMAFC otthonában zárta 2018-at.

 

Az őszi utolsó hazai mérkőzése után úgy fogalmazott az együttes trénere, Váczi Péter, hogy, amennyiben kettőből egy siker összejön a két zárófordulóban, úgy már egy nagyon szép fél évet sikerülne lezárni, viszont, hogyha kettő is meg lenne, akkor esetlegesen még előrébb is tekinthetnének a tanítványok.

Már pedig Sopronban sem kellett csalódnunk. Ezúttal az állandó hiányzó Illés Balázs mellett betegség miatt Máté Balázsra sem számit hatott a szakvezetés, ennek ellenére sikerült szoros első félidőt produkálni, amely végén ugyanakkor még minimális különbséggel, de a házigazda állt jobban.

 

Az igazi fordulat a harmadik negyedben következett be, ezt a játékrészt ugyanis majdnem húsz ponttal nyerték meg az egyetemisták, vagyis a záró felvonásban már „csak" észnél kellett lenni, és megtartani a magabiztos előnyt. Szerencsére ez nem is okozott fejtörést az egrieknek, akik így 8:4-es mérleggel zárták az őszt, nem mellékesen pedig az NB I/B Zöld-csoportjának negyedik helyén tanyáznak, mindössze egyetlen győzelemmel lemaradva az éllovas Baja mögött.

 

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Több kulcsjátékosom is hiányzott a találkozóról, ennek ellenére jó mérkőzést játszottunk a nagyon lelkes és szimpatikus soproniakkal. Nagyon örülök annak, hogy az év utolsó mérkőzését meg tudtuk nyerni.


 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, 13. forduló
SMAFC - EKE-Eger-KOK
66-82 (20-16, 17-20, 10-26, 19-20)
Sopron, 100 néző. V.: Józsa, Válé, Kruk.
EKE: Mészáros 20, Kiss B. 12, Steier 8, Papp 20, Varga I. 18. Cs.: Horváth R., Pomázi, Szabó G. 2, Megyes, Szicsák 2, Beák. Edző: Váczi Péter.

 

 

 

A 13. forduló további eredményei:


Salgótarjáni KSE – Újpest-MT 114-92
Concordia Motax KC Pápa – Óbudai Kaszások 75-84
Bajai Bácska FKE – Vásárhelyi Kosársuli 90-71
KTE-Duna Aszfalt II. – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr KC 87-84
DEAC U23 - Tiszaújvárosi Phoenix KK 100-80
Szabadnapos: Alba Fehérvár II.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2019.01.02.
(FOTO: kosarsport.hu)


< Vissza