EKE-Eger-KOK: Tízedik hely

Nem sikerült megszorongatni a DEAC fiataljait a szezon utolsó párharcában.

 

A Falco KC Szombathely U23-as csapata elleni továbbjutás azt jelentette, hogy az NB I/B Zöld-csoportjának kilencedik helyéért léphetett parkettre az idén utoljára az EKE-Eger-KOK férfi kosárlabda együttese.

 

Az előző körhöz hasonlóan, ezúttal is két nyert meccses párharcot a DEAC U23-mal szemben kellett megvívni, az első találkozót ugyanakkor ezúttal idegenben rendezték. Miután a különböző utánpótlás bajnokságok már befejeződtek,

Váczi Péter előre figyelmeztetett, papíron legerősebb keretüket is kiállíthatják a debreceniek.

 

Így is történt, és már az első ütközet során komoly fölényben kosárlabdáztak a hajdúságiak. Az egriek helyzetét csak nehezítette, hogy Mészáros Bence sérülés miatt viszonylag hamar kivált a játékból, tehát vezérét vesztette a társaság.

 

A második összecsapáson valamivel szorosabb mérkőzést sikerült játszani, de csak három negyeden keresztül. Az utolsó tíz percben átrobogott ellenfelén a DEAC, és végül harminc pontos győzelmet aratott. A két találkozó alapján, abszolút jogos és megérdemelt a debreceni siker, ami a mieinknek így tízedik helyet jelentett a szezon zárásaként.

 

Mestermérleg:

 

Váczi Péter: - Hosszú bajnokság végére sikerült pontot tenni, de sajnos nem tudtuk győzelemmel zárni az évet. Azt gondolom, ezen a két meccsen tökéletesen látszott, hogy milyen problémáink voltak az egész bajnokságban, amikor ugyanis Mészáros Bence nem állt rendelkezésünkre, egyszerűen akadozott a támadójátékunk, mert nem tudtuk megfelelően megoldani az irányító posztot. A tízedik helyezésünk egyébként nagyjából reális, lehetett volna ennél jobb is, de legalább elkerültük azt a párharcot, ami a kiesésről volt hivatott dönteni.


 

 

 

Eredmények:


NB I/B, férfiak, Zöld-csoport, rájátszás a 9. helyért, 1. mérkőzés
DEAC U23 – EKE-Eger-KOK
73-41 (12-10, 29-9, 11-9, 21-13)
Egri pontszerzők: Illés B. 15, Szabó G. 7/3, Szicsák B. 4, Beák B. 3/3, Papp B. 3, Horváth R., Mészáros B., Ungi, Pomázi 2-2, Kiss B. 1.

 

A 2. mérkőzésen:
EKE-Eger-KOK – DEAC U23
52-82 (12-21, 16-17, 16-19, 8-25)
Egri pontszerzők: Szicsák B., Illés B. 12-12, Szabó G. 10/6, Csákvári 5/3, Pomázi 4/3, Kiss B. 4, Papp B. 3/3, Horváth R., Beák B. 1-1.

 

Az egyik fél második sikeréig tartó párharcot a DEAC U23 nyerte, 2-0-ra.

 

 

 

 

 

 

Fenyves Balázs, 2018.06.03.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)


< Vissza